проблеми със зрението

Проблеми със зрението – заплаха на работното място

Рискът от проблеми със зрението по време на работа е напълно реален. За това предупреждават специалисти офталмолози и приканват веднага да се отиде на преглед в случай на очен дискомфорт, възникнал на работното място.

Проблеми със зрението – никой работещ не е защитен

Зрителните нарушения в службата често са резултат от продължителна работа на компютър, очни изгаряния и травми, попадане на чуждо тяло в окото. Вероятността от очни наранявания е най-голяма при мъжете в млада възраст, които работят с ръцете си и са с малко професионален опит.

„Опасността от механични, химически, термични или електрически наранявания е особено висока при работи с машини или вещества, криещи риск за очите. Носенето на лични предпазни средства е единственият начин, да се намали опасността в случая“. На това обръща специално внимание офталмологът д-р Фернандо Льовет, един от съоснователите на испанската офталмологична клиника „Бавиера“.

Рисковете за очите при работа в офис също са налице. Те са свързани основно със застояването пред компютъра

„Дългото взиране в екрана на компютъра води до намаляване на мигането. Това на свой ред провокира умора, зачервяване и болка в очите. Причинява замъглено зрение и повишена чувствителност към светлина (фотофобия). Съвкупността от тези симптоми предупреждава за синдром на компютърното зрение“, посочва д-р Льовет.

Рискът от подобен проблем може да бъде сведен до минимум с прилагане на добре известното правило 20-20-20. То се състои в следното – на 20 минути погледът спира за 20 секунди на обект, отдалечен на 20 метра.

Д-р Льовет информира, че осветлението в офиса също може да увреди зрението. „Много служители излагат очите си на риск, тъй като работят на изкуствена светлина. Този вид светлина често създава отблясъци по екрана на компютъра и допълнително изморява очите. Решението е в правилното позициониране на дисплея“, информира експертът.

Мощен природен офталмопротектор срещу проблеми със зрението на работа

В допълнение към съветите дотук висококвалифицираните офталмолози от програма Очно здраве (Ocomed) предлагат прием на Околут Комби / Ocolut® Combi. Това е първият природен продукт на българския пазар, който съдържа всички необходими пигменти и антиоксиданти за очи. Една растителна капсула (VGcaps) доставя нужната дневна доза от лутеин, зеаксантин, астаксантин и проантоцианидин. Иновативната комбинация осигурява пълна пигментна и съдова защита на очите. Подпомага функциите на ретината, макулата (централната част на ретината) и очната леща. Оказва благоприятно въздействие върху зрителния анализатор при стареене и умора. Усилва зрителната острота и действа антиоксидантно на очите.

Продуктът има отлична поносимост и е практически безвреден. Подходящ е дори за вегани и вегетарианци. Може да бъде закупен от аптеките в страната. Наличен е и в онлайн магазин МоМо – www.momo.bg.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари