антиоксиданти за очи

Антиоксиданти за очи – притежават неоспорими ползи!

За да се радваме на добро зрение, е препоръчително да приемаме необходимите пигменти и антиоксиданти за очи. Тези хранителни вещества са свързани с редица ползи за петото сетиво. Една от най-съществените е, че предпазват зрителния анализатор от опасностите, които „дебнат“ в дигиталния свят. В следващите редове споделяме кои са най-важните пигменти и антиоксиданти за добро зрение и как да си ги набавите.

Лутеин и зеаксантин

Това са очните пигменти, които се свързват с най-съществени ползи за зрението. Двата макулни каротеноида са със силно изразени антиоксидантни свойства. Лутеинът и зеаксантинът успешно намаляват оксидативния стрес като неутрализират вредното влияние на свободните радикали, които увреждат зрението. Неслучайно двата пигмента са възприемани още като естествени филтри срещу слънчевите лъчи и синята светлина. Приемът на лутеин и зеаксантин доказано намалява риска от развитие на най-опасните и разпространени очни болести, включително глаукома, катаракта и възрастово обусловена макулна дегенерация. Добрата новина е, че двата очни пигмента се съдържат в някои хранителни продукти. За добро зрение е препоръчително да похапвате тъмнолистни зеленчуци, червено грозде и яйчен жълтък.

Астаксантин – един от най-мощните антиоксиданти за очи

Астаксантинът се е доказал като добър приятел на зрението, именно благодарение на мощните антиоксидантни свойства, които проявява. Удивително е, че според научните данни астаксантинът притежава 10 пъти по-силни антиоксидантни свойства от бета-каротина и е 100 пъти по-мощен от витамин E. Този каротеноид неутрализира оксидативния стрес в ретината и предпазва фоторецепторите от дегенерация. Доказани са ползите от прием на астаксантин срещу развитие на катаракта и макулна дегенерация. Организмът не го синтезира самостоятелно, така че е важно да си набавяме достатъчно астаксантин чрез храната или под формата на природни продукти. Отличен източник на полезния каротеноид е дивата сьомга, която съдържа между 26 и 38 мг астаксантин на килограм.

Проантоцианидин

Последен, но не на последно място, този широкоспектърен антиоксидант оказва благоприятно влияние върху кръвоносните съдове, включително и тези в окото. Проантоцианидинът също така се бори с възпалителните процеси в тялото. Антиоксидантът доказано неутрализира деструктивния ефект на свободните радикали и действа благоприятно при нарушения на циркулацията в ретината.

Всички полезни антиоксиданти за очи в една капсула

За да се възползвате от благоприятното действие на споменатите пигменти и антиоксиданти за очи, специалистите от програма Окомед препоръчват да се доверите на изцяло природен офталмопротектор за добро зрение.

Околут Комби / Ocolut® Combi е рационална комбинация от всичко необходимо за очното здраве:

  • лутеин (10 mg)
  • зеаксантин (750 μg)
  • астаксантин (2 mg)
  • проантоцианидин (50 mg)

Активните съставки са съчетани така, че да работят в синергия и взаимно да подсилват действието си. Резултатът при редовен прием е възстановяване плътността на макулния пигмент, подобряване на зрителна острота, забавено стареене на очите, предпазване и възстановяване на съдовете на ретината. Продуктът се приема по 1 капсула дневно, което улеснява придържането към терапията и е икономически изгодно. Подходящ е да се приема от вегани и вегетарианци. Натуралното средство е с висок профил на безопасност като няма данни за нежелани ефекти. Търсете в аптечната мрежа в страната или поръчайте онлайн от сайта на електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари