какво вреди на зрението

Какво вреди на зрението? Научете отговора тук!

Ние знаем отговора на въпроса какво вреди на зрението. Приканваме ви да прочетете статията докрай, за да го научите и вие.

Ето какво вреди на зрението

Специалистите по очно здраве напомнят, че зрението „страда“ от:

Пушенето

Тютюнопушенето вреди на всеки орган в човешкото тяло включително и на очите. Вредните вещества в цигарения дим увеличават риска от развитие на катаракта и заболявания на ретината, които могат да доведат до пълна загуба на зрението. Това обаче не е всичко! Токсичните вещества в цигарите изострят съществуващи вече очни заболявания. Вредят на кръвообращението, възпрепятстват притока на кислород и доставката на хранителни вещества до очите и така създават предпоставка за възникване на очни проблеми.

Излагане на UV лъчи без слънчеви очила

Очите и зрението са не по-малко застрашени от ултравиолетовите лъчи от кожата. Неконтролираното излагане на слънчевата радиация влияе негативно на очните структури и клетки. В дългосрочен план това увеличава опасността от проблеми с очите и зрението. С оглед на казаното дотук офталмолозите приканват малки и големи винаги да носят висококачествени слънчеви очила навън.

Наранявания в ежедневието

Невероятно, но факт! Най-големите проблеми със зрението не са резултат от тежки очни травми, а от наранявания в ежедневието. Обикновено подобни инциденти се случват при извършването на тривиални задачи като косене на трева. Ето защо специалистите приканват винаги да се носят защитни очила.

Пренебрегване на здравето

Човешкият организъм е перфектен механизъм, в който всичко е взаимосвързано. Това обяснява защо когато кръвното налягане, холестеролът и захарта са високи, това влияе негативно на очите и зрението. Знаейки това, хората трябва да се грижат за здравето си.

Продължително застояване пред компютъра

Взирането в компютърния екран за дълъг период от време има пагубен ефект върху зрението. Причини за това не липсват:

  • честотата на мигането намалява, което води до изсъхване на повърхностния слой на окото
  • погледът се фокусира върху една точка прекалено дълго време, което уморява очните мускули

Препоръката на специалистите е да не се стои прекалено дълго пред компютъра и да се спазва добра хигиена на работа.

Вече знаете какво вреди на зрението, а сега вижте какво му помага

Висококвалифицираните специалисти от програма Очно здраве (Ocomed) препоръчват Околут Комби/Ocolut® Combi за поддържане на добро зрение и профилактика на очни заболявания при възрастни. Това е мощен офталмопротектор, който няма аналог на пазара у нас. Всяка капсула доставя на очите четири от най-мощните протектори на зрението – лутеин (10 mg), зеаксантин (750 μg), астаксантин (2 mg), проантоцианидин (50 mg). Съставките му са комбинирани така че да осигуряват пълна пигментна и съдова защита за очите. Подобряват функцията на фоторецепторните клетки, а оттам и остротата на зрението. Забавят очното стареене. Предпазват и възстановяват съдовете на ретината.

Благодарение на своята формула продуктът се прилага успешно за профилактика на най-често срещаните очни заболявания и рефракторни нарушения. Подходящ е за продължителен прием.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари