сок за очите

Сок за очите – не един, а цели пет, които да опитате още сега

Търсите сок за очите, с който да подобрите зрението по естествен начин? Ние сме насреща – ще ви предложим не един, а цели пет. Вижте какво съдържат и как да ги приготвите.

Ето нашите пет предложения за сок за очите за по-добро зрение

Нектар от папая

Папаята е екзотичен плод, който носи много ползи за здравето. Има силно изразени антиоксидантни, слабителни, диуретични и храносмилателни свойства. Консумацията ѝ повлиява благоприятно функцията на дихателната, слуховата и зрителната система. За да приготвите нектар е необходимо да подберете добре узрели плодове. Пасирайте пулпата, добавете вода и малко тръстикова захар. Пийте веднага, след като го приготвите.

Сок за очите от цвекло, морков и ябълка

Тази вкусна плодово-зеленчукова комбинация влияе благоприятно върху зрителната острота. Причината за това се корени във факта, че доставя на очите високо количество витамин А, който е изключително полезен за зрението. За направата на сока трябва да блендирате съставките до получаване на гладка смес и да добавите малко вода. По желание можете да добавите няколко капки лимон. Пийте сутрин на гладен стомах.

Сок от морков, спанак и ябълка

Този сок е много подобен на предишния. Вместо цвекло обаче съдържа спанак, който освен че е полезен за зрението помага за подобряване здравето на косата, кожата и зъбите. Приготвя се по същия начин. Може да обогатите вкуса му с лъжица пшеничен зародиш.

Сок от боровинки

Тези малки плодчета имат голяма антиоксидантна сила. Поддържат организма млад, намаляват риска от заболявания на венците и засилват зрението. За да приготвите сок от тях, е нужно да ги смелите в кухненски робот, да добавите вода и да оставите сместа да ври на слаб огън 3-4 минути. След това прецеждате течността, връщате на котлона за още 15 минути, добавяте сока от лимон и варите 2-3 минути. За оптимален ефект приемайте напитката в ранните часове на деня.

Сок от червена чушка, морков и джинджифил

И трите съставки на този сок влияят положително на зрението. Смелете ги в блендер, добавете синапени листа и лайм. За подслаждане използвайте малко мед.

Вече знаете рецептите не за един сок за очите, а за цели пет. А сега вижте как да усилите ефекта на вкусните напитки

Ние от екипа на програма Очно здраве (Ocomed) препоръчваме Околут Комби/Ocolut® Combi като допълващо средство за усилване на зрението. Този мощен офталмопротектор доказано подобрява функцията на фоторецепторните клетки, а оттам и зрителната острота. Положителният му ефект върху зрението се дължи на рационалното съчетание от лутеин (10 mg), зеаксантин (750 μg), астаксантин (2 mg), проантоцианидин (50 mg). Съставките са комбинирани така че да осигуряват пълна грижа за очите и зрението. Благодарение на комплексното им действие забавят стареенето на очите, възстановяват плътността на макулния пигмент и подобряват кръвоснабдяването в зоната на зрителния анализатор. Съставките са не само ефективни, но и напълно безопасни. Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари