здраве на очите

Полезни хранителни съвети за по-добро здраве на очите

Правилните хранителни навици могат да осигурят по-добро здраве на очите. Превърнете следващите хранителни практики в полезни привички. Те не само ще подобрят очното ви здраве, но и ще допринесат за цялостното благосъстояние на организма.

Вкусни и полезни хитрини за по-добро здраве на очите

Ленено семе към закуската

Лененото семе е един от най-богатите източници на полезните омега-3 мастни киселини. Всекидневният му прием спомага за успешно справяне със сухотата в очите или популярния синдром на компютърното око. Лененото семе има способността да овладява дискомфорта, зачервяването и парещото усещане, причинени от сухотата в очите. В дългосрочен план се счита, че полезните семена спомагат за намаляване на риска от развитие на очни заболявания като макулна дегенерация и катаракта. За да оптимизирате ежедневния си прием, добавете ленено семе към сутрешното смути или йогурт. Още омега-3 мастни киселини можете да си набавите чрез консумация на сьомга, орехи и соя.

Шепа бадеми между храненията

С високото си съдържание на витамин Е, бадемите си отреждат място сред най-добрите храни за очното здраве. Витаминът защитава очните тъкани от оксидативно увреждане и неблагоприятни влияния на околната среда. Също така спомага за овлажняване на окото и предпазване от изсушаване и съпътстващи раздразнения. Регулярният прием на витамин Е може да намали опасността и от развитие на възрастово-обусловени очни заболявания.

Боб или кафяв ориз към основното хранене за по-добро здраве на очите

Бобовите култури са богати на цинк – минерал с огромни ползи за здравето. Цинкът спомага за абсорбиране на витамин А и има силни антиоксидантни свойства. Чрез тях предпазва очите, а и целия организъм от увреждащия оксидативен стрес. Кафявият ориз, от своя страна, контролира кръвната захар и поддържа остротата на зрението.

Ягоди след хранене

Ягодите са отличен източник на важния за здравето на целия организъм витамин C. Консумацията на малките червени плодове заздравява кръвоносните съдове и съединителната тъкан в очите. В допълнение, ягодите са богати още на фолиева киселина, фибри и фитохимикали, и подобряват усвояването на желязото в организма. За да се възползвате от последното им свойство ги хапвайте след консумация на месо.

Още един полезен съвет за по-добро здраве на очите

Подкрепете оптимално здравето на очите си, като след хранене приемате очния протектор Околут Комби/Ocolut® Combi. Продуктът съдържа само в една капсула силата на очните пигменти и антиоксиданти лутеин, зеаксантин, астаксантин и проантоцианидин. Те са най-важните компоненти, от които очите ви имат нужда! Грижат се за предпазване на макулата и ретината от свободните радикали, неутрализират увреждащото действие на ултравиолетовите лъчи и имат мощен съдово-протективен ефект. Подобряват остротата на зрението, справят се със сухотата и синдрома на уморените очи.

Околут Комби няма противопоказания поради високото качество и природен произход на активните съставки.

Изберете го за пълна грижа за очите на децата. Той съдържа комбинация от очни пигменти, съобразена с изискванията на детските очи. Приемът му предпазва от очни заболявания или допълва лечението на такива. Подпомага зрението, функцията на макулата и лещата на окото. Напълно природен продукт е – няма странични ефекти и се препоръчва за продължителен прием.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари