храни за очно здраве

Храни за очно здраве – ето кои са най-добрите!

Днес ще ви покажем едни от най-добрите храни за очно здраве. Вижте кои са те и ги добавете към ежедневното меню, за да се радвате на добро зрение до дълбока старост.

Това са някои от най-добрите храни за очно здраве

Кромид лук

Кромидът е богат на витамин А и C – класически антиоксиданти, които благоприятстват здравето на очите. Освен това съдържа много кварцетин – флавоноид, който има свойството да предотвратява появата на катаракта при диабетици. Имайте предвид, че по-голямата част от това вещество се съдържа в лучените люспи. С оглед на това не ги изхвърляйте, а ги използвайте за приготвяне на отвара за пиене. Ползите от кварцетинът за очите и зрението обаче не спират дотук! Той стимулира синтеза на важни за здравето на ретината пигменти и предпазва очите от вредното въздействие на UV лъчите.

Спанак

Това зеленолистно растение е отличен източник на лутеин и зеаксантин – пигменти, които са от важно значение за очите. Те намаляват риска от развитие на възрастово обусловени очни заболявания. В допълнение предпазват очните клетки от негативния ефект на слънчевите лъчи.

Броколи

Този виден представител на семейство Кръстоцветни е особено полезен за очите. Научни изследвания показват, че редовната му консумация помага за увеличаване плътността на макулния пигмент с до 30%. Въпросният пигмент предпазва централната част на ретината, (макула) от синьото лъчение от LED екраните и има ключова роля за нормалната ѝ физиология.

Червени чушки

Трябва да похапвате повече червени чушки, ако искате да подобрите очното си здраве. Пиперките снабдяват очите с голямо количество витамин А, C, B6, лутеин, зеаксантин, бета каротин и ликопен. Благодарение на всички тези ценни вещества се намалява опасността от катаракта и макулна дегенерация – едни от разпространените очни заболявания в съвременния свят.

Моркови – една от ненадминатите храни за очно здраве

Когато говорим за храни за по-добро очно здраве, няма как да не споменем морковите. Положителният им ефект върху зрителните органи се дължи на високото количество бета каротен, прекурсор на витамин А. Освен че усилват зрението, морковите предпазват от дегенеративни очни заболявания като катаракта. За да усвоите по-добре бета каротена, подложете морковите на лека термична обработка с малко мазнина.

Усилване на ефекта на посочените храни за очно здраве с доказан природен продукт

Ние от екипа на програма Очно здраве (Ocomed) препоръчваме да съчетаете приема на посочените храни с Околут Комби/Ocolut® Combi. Това е първият природен продукт у нас, който осигурява цялостна грижа за очите и зрението. В основата на положителния му ефект стои пълният набор от пигменти и антиоксиданти, необходими за отлично очно здраве. Всяка капсула на Околут Комби доставя оптмално количество лутеин (10 mg), зеаксантин (750 μg), астаксантин (2 mg) и проантоцианидин (50 mg). Съставките са комбинирани така че да подобряват остротата на зрението, да възстановяват плътността на макулния пигмент и да забавят стареенето на очните клетки. В резултат на своя допълващ и усилващ ефект съставките на Околут Комби предпазват от едни от най-честите заболявания на очите и рефракторни нарушения. Поръчайте онлайн на адрес www.momo.bg.
Околут Комби е практически безвреден и има много добра поносимост при продължителна употреба.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари