упражнения за уморени очи

Упражнения за уморени очи с висока ефективност

След дългия работен ден пред компютърния екран със сигурност ще са ви нужни ефективни упражнения за уморени очи. Ето с кои ще облекчите умората в очите и ще подобрите размазаното зрение.

Въртене на очите

Също както въртеливите движения на главата помагат за раздвижване на скования врат, така и въртенето на очите отпуска мускулите на зрителните органи. За да изпълните упражнението правилно затворете клепачи и започнете бавно да въртите очите си в кръг. Изпълнявайте по 10 пълни кръга два пъти на ден. Освен че снема умората, тази практика спомага и за овлажняване на очите и облекчаване на неприятните усещания, като сърбеж, парене или бодеж.

Осмици – едно от най-добрите упражнения за уморени очи

Популярното упражнение за уморени очи се изпълнява по следния начин. Седнете на стол с изправен гръб, прибрана брадичка, длани, отпуснати в скута и ходила, залепени за пода. След това вдигнете дясната си ръка на ниво на очите с палец, сочещ нагоре. Дръжте главата си неподвижна и погледнете палеца. Използвайте го, за да изписвате осмици във въздуха, като държите ръката си неподвижна. Следете палеца си с очи, без да движите главата. Направете по 5 повторения с ляв, а после и с десен палец.

Писане с очи по стената

Звучащата като излязла от фантастичен филм практика всъщност е много добра за заздравяване на мускулите на зрителните органи. Започнете упражнението, като застанете пред празна стена, на около 3 метра разстояние. На стената не трябва да има абсолютно нищо – нито картини, нито прозорци. След това започнете да изписвате кратки думи само с очи. Пишете думи в продължение на 20 секунди, след това вземете кратка почивка. За най-добри резултати повторете упражнението за общо 2 минути. То ще подобри движението на очите, ще заздрави и най-слабите очни мускули и ще допринесе за снемане на натрупаното напрежение.

Поглед към хоризонта

За да отпочинат очите ви, отправете поглед към обект в далечината (напр. ако сте в затворено помещение, погледнете през прозореца навън). Фокусирайте се върху обекта, който виждате най-ясно, като отпуснете лицето и очите си. Поемете дълбоко въздух, релаксирайте за няколко секунди и насочете поглед към друг обект в далечината. Продължете с успокояващата практика, като местите поглед от един обект на друг, на различни разстояния от вас.

Още упражнения за уморени очи и други ефективни практики за подобряване на очното здраве

Ако умората в очите често присъства в ежедневието ви, научете всички полезни техники за облекчаване на напрежението и поддържане на очите в отлична форма чрез програма Очно здраве (Ocomed). Една от най-ефективните практики, която офталмолозите от Очно здраве препоръчват, е прием на природния офталмопротектор Околут Комби/Ocolut® Combi. Той осигурява пълна пигментна и съдова грижа за зрителните органи чрез оптималните количества очни пигменти и антиоксиданти в състава си. Тези натурални незаменими вещества се натрупват в макулата, като възстановяват нейния пигмент, остротата на зрението и пазят очите от фототоксично увреждане. Редовният прием на продукта защитава очите от нарушения на зрението и очни заболявания. Особено подходящ е за прием при синдром на сухото око или честа дигитална умора на очите. Поради напълно натуралния състав и високо качество на активните съставки, продуктът няма странични ефекти и може да се приема продължително време.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари