добро зрение

По-добро зрение в 4 лесни стъпки

За да се радвате на добро зрение, не е необходимо да консумирате неограничено количество моркови. Достатъчно е редовно да прилагате високоефективните методи, които ще предложим на вашето внимание в настоящата статия. Разберете кои са те!

Изпитани стратегии за добро зрение

Давайте си почивка от очилата и лещите

Болшинството от хората, които имат проблеми със зрението, не се разделят нито за минута с очилата и лещите. Опитът обаче показва, че този навик се отразява неблагоприятно върху очите. Те стават „мързеливи“ и с времето вместо да намаляват, диоптрите се увеличават. За да се не стига до подобни негативни последствия, е добре винаги когато ви се отдаде възможност да свалите за продължително време средствата за корекция на зрението. По този начин ще стимулирате функцията на очите и в дългосрочен план те ще ви се отблагодарят с по-добро зрение.

Тренирайте очните мускули

С времето постепенно зрителната острота за гледане на далечни разстояния осезателно намалява. Това се дължи не само на физиологичните възрастови изменения в структурата на очите, но и на съвременната урбанизирана среда. Извисяващите се сгради се явяват сериозна пречка за фокусиране на погледа надалеч и така косвено допринасят за отслабването на очните мускули. Единственият начин да противодействате на случващото се е, е като си подарите бягство от градската сивота и акостирате на морето. Там необезпокоявано можете да реете погледа си и чрез подходящи упражнения да подобрите зрението си надалеч.

Облекчавайте напрежението в очите

Продължителното взиране в екрана на технологичните устройства претоварва очите и е сред основните причини за намалено зрение сред съвременните хора. Ето защо трябва да се предприемат спешни мерки за снемане на умората. Очите лесно могат да отпочинат със следната техника: разтрийте интензивно длани една в друга, докато се загреят; след това ги поставете върху очите, без да оказвате натиск; задръжте ги няколко минути и ги отстранете. Упражнението незабавно ще отпусне очните мускули, ще премахне напрежението в очите и ще допринесе за подобряване на зрението.

Приемайте очни пигменти и антиоксиданти

Очните пигменти и антиоксиданти благоприятстват остротата на зрението. Именно поради това специалистите от програма Очно здраве (Ocomed) приканват хората, които искат да подобрят функцията на очите, да си ги набавят в оптимални дози. Рационална комбинация от всички необходими пигменти и антиоксиданти за очи се съдържат в доказания офталмопротектор Околут Комби/Ocolut® Combi. Всяка растителна капсула от този 100% натурален продукт доставя на организма нужното количество от мощните пазители на зрението лутеин, зеаксантин, астаксантин и проантоцианидин. В резултат на взаимодопълващото действие на активните съставки функцията на фоторецепторните клетки се подобрява, плътността на макулния пигмент се възстановява и стареенето на очите се забавя. Околут Комби не предизвиква нежелани ефекти и е подходящ за продължителна употреба.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари