упражнения за добро зрение

Упражнения за добро зрение – опитайте тези 3!

Практикуването на упражнения за добро зрение е едно от най-добрите неща, които може да направите за очното си здраве. В края на работния ден пред монитора или след използване на дигиталните устройства за развлечение, мнозина се оплакват от умора, замъглено виждане, сухота в окото и други смущения. В статията споделяме 3 полезни практики за подобряване на зрението и още нещо.

„Медитация“ за очите

Ще ви споделим един отличен начин да отморите очите по време на или след дълго взиране в екрана на дигиталните устройства. За да започнете, измийте ръцете си и ги разтъркайте, докато се затоплят приятно. След това затворете очи и ги закрийте с длани, блокирайки проникването на светлина. Тази проста, но високоефективна практика отпуска мускулите около очите, което намалява напрежението в зрителния анализатор и осигурява моментално усещане за комфорт. За да подсилите ефекта от т.нар. „медитация“ за очи, дишайте дълбоко, за да се отпуснете. Практиката е чудесен начин да направите пауза по време на натоварен работен ден.

Изписване на осмици – едно от популярните упражнения за добро зрение

За да изпълните тази практика за отмора на очите и подобряване на зрението, седнете на стол и се уверете, че сте с добре изправен гръб и глава. Вдигнете едната ръка на нивото на очите с палец, сочещ нагоре. Започнете да изписвате осмици във въздуха с очи, като фокусът трябва да остане върху вдигнатия палец. Дръжте главата неподвижна и не извъртайте глава. Важно е да мърдате единствено погледа. След като направите 5 повторения около палеца на лявата ръка, повторете упражнението още 5 пъти и с дясната.

Въртеливи движения

Ето още едно упражнение за по-добро зрение, което се изпълнява със затворени очи. Прихлупете клепачите и започнете да извършвате въртеливи кръгови движения. За оптимални резултати повторете 10 пъти. Може да повтаряте полезната за очите практика по 2-3 пъти на ден, а в замяна ще почувствате облекчаване на сухотата в очите и подобряване на зрителната острота. Причината е, че упражнението подобрява овлажняването и отпуска мускулатурата на зрителния анализатор.

Към тези упражнения за добро зрение добавете прием на изцяло природен продукт

Офталмолозите от програма Очно здраве (Ocomed) горещо препоръчват прием на Околут Комби/Ocolut® Combi за надеждна профилактика на зрението. Продуктът осигурява цялостна грижа за здравето на очите благодарение на рационалната комбинация от висококачествени натурални съставки в оптимални количества – лутеин, зеаксантин, проантоцианидин и астаксантин. Това са четирите най-силни протектора на зрението, които осигуряват пълна пигментна и съдова защита на очите. Освен за превенция, приемът на продукта дава добър резултат и при лечение на най-често срещаните очни заболявания. Няма данни за противопоказания и нежелани ефекти дори при дълговременна употреба.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари