сухи очи

Сухи очи – никога повече през летните месеци!

През лятото проблемът „сухи очи“ зачестява. За това си има обективни причини – като се започне от високите температури, мине се през UV лъчите и се стигне до сухия въздух. И макар да нямаме силата да повлияем върху факторите на околната среда, винаги можем да променим нашето поведение. Това включва следното:

Внимателно с климатика и вентилатора, за да няма сухи очи през летните дни

Искаме да ни е прохладно у дома или в офиса, когато навън е невъобразима жега? Но не сме готови да заплатим с цената на здравето и в частност това на очите, нали? Ето защо при никакви обстоятелства не бива да заставаме срещу директната въздушна струя от климатика или вентилатора. И още нещо – желателно е да не настройваме температурата на прекалено ниски градуси и да не включваме уредите на максимална мощност.

Поддържане на оптимална влажност на въздуха

Сухият въздух в затворените помещения води до редица здравословни проблеми, в това число и сухота в очите. Важно е да го знаем, за да предотвратим „изсъхването“ на очната повърхност и бързото изпарение на слъзния филм. А това става най-добре, като инвестираме в овлажнител за въздух, който гарантира оптимално ниво на влажност на закрито.

Носене на слънчеви очила, особено в слънчево и ветровито време

Очилата не са просто аксесоар. Те са оптичен инструмент за предпазване на очите от нараняване и от неблагоприятните външни фактори. Важно е да ги носим всеки ден, особено когато навън пече слънце или духа вятър. В противен случай рискуваме да получим сухота в очите.

Излишно е да казваме, че за да осигуряват оптимална защита, очилата трябва да са с установен произход и да са закупени от лицензирана оптика.

Повече омега-3 мастни киселини в диетата – важно условие срещу сухи очи през сезона на отпуските

Обикновено в менюто на повечето хора присъстват повече източници на омега-6 мастни киселини (червеното месо), отколкото на омега-3 (мазна риба, ядки и зеленчуци). Този дисбаланс НЕ е добър за очното здраве. Съдържанието на липиди в слъзния филм намалява, което на свой ред отключва порочния кръг на сухо око. Ясно е какво трябва да направим, за да предотвратим това – включване на повече незаменими омега-3 в лятното меню.

Най-важното условие срещу сухи очи през лятото си остава честото мигане и…

приемът на Околут Комби/Ocolut® Combi в комбинация с ТриОмега 1000+/TriOmega® 1000+.

Първият продукт е мощен офталмопротектор. Той подпомага защитата на очите от UV лъчите, синята светлина от дигиталните устройства и останалите неблагоприятни условия на средата. И още – предпазва от рефракторни аномалии и често срещани очни заболявания. Благотворното му влияние се дължи на пълната и рационална комбинация от очни пигменти (лутеин; зеаксантин) и антиоксиданти (астаксантин; проантоцианидин).

Вторият продукт доставя на очите висока концентрация биологично активна форма на омега-3 мастни киселини и витамин E. Това го прави подходящо средство за профилактика на синдром на сухото око. Успешно повлиява и симптоми като парене, усещане за „пясък“ в окото, дразнене при силна светлина, които са характерни при очна сухота.

И двата продукта са напълно безопасни и са подходящи за продължителен прием. Налични са в аптеките в страната и в онлайн магазин МоМо на адрес www.momo.bg.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари