очи и заболявания

Очи и заболявания на сърдечно-съдовата система – с връзка!

Съществува връзка между човешките очи и заболявания на сърдечно-съдовата система. Тя се корени в това, че състоянието на очите може да сочи към подлежащи заболявания, свързани със сърцето и кръвоносните съдове. Кои здравословни проблеми се „четат” по очите – разкриваме в публикацията.

Връзката между човешките очи и заболявания на сърдечно-съдовата система

Очите са прозорец не само към душата, а и към физическото здраве на човека. Какво се случва по-дълбоко в тялото разкриват кръвоносните съдове в задната част на окото. Те са известни още като ретинална васкулатура и могат да подскажат за състоянието на сърдечно-съдовата система. Това значи, че проблеми в очите могат да сочат към проблеми със сърцето и кръвоносните съдове в тялото. Потенциални такива могат да се посочат след пълен офталмологичен преглед, включващ изследване на предната и задната част на окото.

Сърдечно-съдови заболявания, които могат да се „прочетат” по очите

  • Хипертония

Високото кръвно налягане или още хипертония се получава при силен натиск на кръвта върху стените на артериите. Във връзка с очите, високото кръвно може да доведе до хипертонична ретинопатия или да увреди кръвоснабдяването на окото. Това може да причини замъгляване на зрението, подуване, кървене в окото, образуване на тромби, увреждане на нервите и инсулт на окото.

При преглед на кръвоносните съдове в очите офталмологът може да открие доказателства за хипертония.

  • Запушване на артериите

Засичането на малки емболи в окото може да бъде знак за артериална емболия. Състоянието ограничава или прекъсва потока на кръв, като може да причини увреждане на тъканите и загуба на зрението.

  • Диабет

Продължителното поддържане на висока кръвна захар може да причини увреждания на малките кръвоносните съдове в очите. Това предразполага към развитие на очното заболяване диабетна ретинопатия, което може да предизвика загуба на зрението и проблеми със сърцето и бъбреците.

Пълна защита и висококачествена офталмологична грижа

Човешките очи разкриват много здравословни проблеми. Същевременно обаче, тези заболявания и състояния могат сериозно да увредят очите и засегнат зрението. Това подчертава нуждата от качествена протекция на очните структури, особено важна за хората със сърдечно-съдови заболявания. Осигурете на очите си пълна грижа и защита чрез прием на Околут Комби/Ocolut® Combi. Този мощен офталмопротектор съдържа комбинация от всички необходими пигменти и антиоксиданти за очи с най-висок капацитет. Това са лутеин, зеаксантин, астаксантин и проантоцианидин. Благодарение на тях, продуктът:

  • предпазва ретината и макулата от оксидативен стрес
  • подобрява функцията на фоторецепторните клетки
  • повлиява благоприятно остротата на зрението
  • предпазва и възстановява кръвоносните съдове в ретината
  • подобрява кръвоснабдяването на зрителния анализатор
  • забавя стареенето на очите
  • помага за профилактика и поддържащо лечение на очни заболявания със съдова патология

Продуктът има лесен и изгоден прием – по 1 растителна капсула дневно. Високият му профил на безопасност гарантира употреба без нежелани ефекти.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари