очни заболявания

7 важни мерки срещу очни заболявания

Качествената защита и грижа е важна при всички очни заболявания. Срещу тях могат да помогнат навременните и пълноценни мерки за превенция и лечение.

Важни мерки срещу очни заболявания

1. Избягване на стреса

Стресът е сериозен фактор при очните заболявания. Затова е добре да организираме стила си на живот в необходимото равновесие.

2. Активен начин на живот

Активният начин на живот ни поддържа в кондиция. И помага за правилното функциониране на всички функции в организма.

3. Балансирано хранене

Правилното хранене може да помогне много при очни заболявания. Трябва да имаме предвид, че с консумацията на вредна храна лесно приемаме свободни радикали. Освен това някои от тях се образуват вследствие на метаболитни процеси в организма. Затова е препоръчително да си набавяме антиоксиданти чрез балансирано хранене и качествени природни препарати.

4. Защита от свободните радикали

Освен вредните храни, свободните радикали, които водят до очни заболявания са вследствие на тютюнопушене, въздействие на различни токсични вещества и ултравиолетовата радиация. Затова е препоръчително да носим добре защитаващи слънчеви очила и да полагаме необходимата антиоксидантна защита.

5. Превенция срещу очни заболявания от детска възраст

Тенденцията към влошаване на зрението се засилва с напредване на възрастта. Затова хората е най-добре да провеждат необходимата профилактиката срещу очни заболявания още от ранна детска възраст.

6. Профилактични прегледи

Профилактичните прегледи, и при деца и при възрастни, са важна част от комплексната защита и грижа срещу очни заболявания. Особено важно е и да се следи зрението при риск от наследствени очни заболявания. При всички очни проблеми е от значение правилната индивидуална грижа и лечение, за които могат да съдействат специалистите от Програма Очно здраве.

7. Пълноценна защита и грижа за очите с доказано ефективни и безвредни природни средства

Специалистите препоръчват употребата на природни препарати, които оказват комплексна защита и грижа при различните очни заболявания. Те се усвояват бързо и цялостно от организма, без да предизвикват странични реакции.

Околут/Ocolut® е природен офталмопротектор, подходящ за профилактика и нарушено зрение при деца.

Околут Дуо/Ocolut® Duo е най-мощният природен препарат със стандартизирани очни пигменти на нашия пазар.

Околут Комби/Ocolut® Combi е природен офталмопротектор с изявено антиоксидантно действие срещу свободните радикали, осигуряващо силна защита на макулата, ретината и кръвоносните съдове на окото.

сини очи

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари