Омега–3 мастни киселини

Омега 3–мастни киселини – кои храни ги съдържат?

Омега–3 мастни киселини – защо са ни нужни?

Този тип есенциални мастни киселини имат редица благоприятни ефекти върху здравето ни. Знаете ли например, че хората, приемащи Омега – 3 мастни киселини се радват както на отличен тонус и настроение, така и на добра памет и концентрация. Освен това тези есенциални мастни киселини предотвратяват кожните проблеми, спомагат за поддържане на отлично зрение и ни пазят от сърдечни болести.

Как да снабдим организма си с Омега–3 мастни киселини?

Един от най-подходящите начини за това е чрез прием на храни, в които те се съдържат. Такива са:

Тиква

В 200 грама тиква се съдържат 121 мг Омега–3 мастни киселини. Това означава, че тя доставя около 12% от необходимата дневна доза мастни киселини. Ето защо тиквата се препоръчва за консумация от хора със сърдечни заболявания и висок холестерол.

Орехи

Вярно е, че в много видове ядки можем да открием Омега–3 мастни киселини, но в орехите те се съдържат в най-голямо количество. От всички видове орехи черният е най-богатият им източник. В 30 гр от него се съдържат 500 мг Омега–3 мастни киселини или 50% от дневната нужда.

Соя

В една купа варена соя се съдържат около 1000 мг Омега–3 мастни киселини, което е необходимото дневно количество.

Риба

Сред рибите, съдържащи Омега–3 мастни киселини сьомгата е с най-високо съдържание. Една порция сьомга (около 90 гр) осигурява повече от необходимото количество Омега–3 мастни киселини за деня. Можете да ги откриете и в херингата, сарделите, мидите, раците, скаридите и стридите.
В случай, че изброените храни не присъстват редовно в хранителнотo ви меню може да си набавите Омега–3 мастни киселини чрез прием на природния продукт  ТриОмега 1000+/TriOmega® 1000+. В него се съдържа необходимата дневна доза от тях – 1000 мг, в комбинация с мощен антиоксидант – витамин Е (10 мг). Продуктът се препоръчва като средство за борба с катаракта, синдром на сухото око, повишено вътреочно налягане както и при екзема, псориазис, улцерозен колит, болест на Крон и др.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари