подобряване на зрението

Подобряване на зрението – полезни съвети за всеки!

Грижата за очите ви е от съществено значение за подобряване на зрението естествено и ефективно. Нека разгледаме някои ефективни съвети, които могат да помогнат на всеки да вижда света по-ясно. В тази статия ще разгледаме някои от тях, помагайки ви да поддържате важните сетивни органи в най-добро състояние. Не пропускайте.

Балансирано хранене за подобряване на зрението

Когато става въпрос за подобряване на зрението, това с което се храните играе решаваща роля. Очите ви могат да процъфтят от определени хранителни вещества, които ще ви помогнат да поддържате и дори да подобрите зрителната си острота. Ето някои от тях, които да включите в диетата си:

  • Листни зеленчуци като спанак и зеле, богати на лутеин и зеаксантин
  • Оранжеви плодове и зеленчуци като моркови и сладки картофи, пълни с бета-каротин
  • Мазни риби като сьомга и риба тон с високо съдържание на омега-3 мастни киселини
  • Яйца, които съдържат витамин А, лутеин, зеаксантин и цинк

Така не само просто задоволявате вкусовите си рецептори – вие активно работите върху подобряването на зрението отвътре навън.

Тренирайте очите си за подобряване на зрението

Тъй като толкова много от нас работят с часове на екрана всеки ден, е важно да дадете почивка на очите си. Един от най-лесните, но най-ефективни съвети за подобряване на зрението е практикуването на правилото 20-20-20. На всеки 20 минути гледайте нещо на 20 метра разстояние за поне 20 секунди. Това помага за намаляване напрежението на очите и предотвратява умората, която може да възникне в резултат на продължителното време пред екрана. Правилната почивка позволява на очите да се възстановят и може значително да намали симптоми като сухота, зачервяване и главоболие. Правенето на тези малки почивки може значително да помогне за подобряване на зрението с течение на времето.

Очни упражнения за подобряване на зрението

Точно както другите части на тялото, очите ви също могат да се възползват от редовните упражнения. Опитайте се да завъртите очите си с кръгови движения, първо по посока на часовниковата стрелка, а след това в обратната посока, за да увеличите гъвкавостта и силата. Упражненията за фокусиране, като превключване на фокуса от близък обект към по-отдалечен, помагат за възприемането на дълбочина и координацията на очите. Постоянното практикуване на тези упражнения укрепва очните мускули, подобрявайки цялостното качество на зрението.

Защита на очите за подобряване на зрението

Защитата на очите ви от вредните UV лъчи е от решаващо значение за подобряване на зрението и предотвратяване на дълготрайни увреждания. Носенето на слънчеви очила, които блокират 100% от UVA и UVB лъчите, когато сте на открито, предпазва очите ви от потенциално увреждане, намалявайки риска от катаракта и макулна дегенерация. Освен това използването на очила със защита срещу синя светлина, докато сте на дигиталните устройства, може да помогне за минимизиране на напрежението, причинено от екраните. С тези прости, но ефективни мерки вие си гарантирате здравето на очите и доброто зрение за години напред.

Отговорът на природата за подобряване на зрението

Офталмолозите от програма Очно здраве (Ocomed) препоръчват приема на Околут Комби / Ocolut® Combi за подобряване на зрението по естествен начин. Този природен продукт съчетава в едно всички необходими пигменти и антиоксиданти за очи за орлов поглед. Активните съставки – лутеин, зеаксантин, астаксантин и проантоцианидин – са съчетани така, че подобряват функцията на фоторецепторните клетки, а оттам и зрителните способности. Това обаче не е всичко! Продуктът забавя стареенето на очите и намалява опасността от редица очни заболявания и рефракторни нарушения. Възстановява плътността на макулния пигмент, благоприятства кръвоснабдяването в зоната на зрителния анализатор и намалява пропускливостта на капилярите и перивенозната тъкан.

За оптимален ефект е желателен продължителен прием по 1 растителна капсула на ден, след хранене. Няма противопоказания.

Потърсете в аптечната мрежа или поръчайте онлайн от електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Най-стари
Най-нови Най-оценени
Вградени отзиви
Вижте всички коментари