слънчеви очила

Как да изберем слънчеви очила и да предпазим очите си?

Слънчеви очила – много повече от моден аксесоар. Те играят важна роля в защитата на очите ни от слънчевите лъчи. Въпреки това, с толкова много модели на пазара, от които може да избирате, понякога е трудно да намерите перфектните за вас. С това ръководство ще ви помогнем да откриете идеалните слънчеви очила, отговарящи на вашия стил и форма на лицето, осигурявайки оптимална защита и невероятна визия.

Определете формата на лицето си преди да започнете избора на слънчеви очила

Първата стъпка към правилния избор на слънчеви очила е да определите формата на вашето лице – овал, кръг, квадрат или сърце. Естествено, всяка форма е различна и трябва да вземете предвид нейните характеристики при избора на слънчеви очила:

  • Овално лице – този тип се смята за най-универсален. На практика, всякакъв тип очила биха ви подхождали. Можете да експериментирате с най-различни дизайни в зависимост изцяло от вашите личния предпочитания.
  • Квадратно лице – характеризира се с ясни черти като по-широка челюст и чело. За такъв тип лице се препоръчват кръгли или овални очила, защото те ще помогнат да смекчите ъглите на вашия профил.
  • Кръгло лице – по-пълните бузи и меката челюст насочват към избор на очила с по-прави ъгли.
  • Сърцевидно лице – притежават хората с тясна брадичка и широко чело, както и скули. За да се компенсира тази асиметрия се препоръчват очила с рамки, които са фини.

Изберете правилната UV защита

Когато става въпрос за слънчеви очила, защитата от ултравиолетовите лъчи е особено важна. Точно както SPF фактора на слънцезащитните продукти, който защитава кожата ни от вредното лъчение на слънцето. UV лъчите могат да увредят очите и кожата около тях, което да доведе до дългосрочни проблеми като макулна дегенерация, катаракта и др. Уверете се, че избирате слънчеви очила, даващи ви 100% защита срещу UVA и UVB лъчи, за да си осигурите най-добра грижа за очите.

Правилният материал за слънчевите очила е от съществено значение

Освен стъклата, важен е и материалът на рамката на вашите слънчеви очила. Популярните материали включват метал, ацетат и др., всеки с различни свойства в зависимост от това, което търсите. Металът е лек и елегантен, например, докато ацетатът е издръжлив и много качествен.

Прилягането и комфортът за очилата трябва да бъдат приоритети

Прилягането и удобството са важни съображения при избора на вашите слънчеви очила. Уверете се, че те прилягат правилно на лицето ви и са поставени удобно върху ушите, както и носа ви.

Не подценявайте цвета на стъклата на слънчевите очила

Цветът на стъклата на вашите слънчеви очила също може да повлияе на външния ви вид и защитата на очите. Например, кафявият цвят е контрастен и е идеален за места с ярка светлина. Изберете този, който смятате, че ви подхожда!

Изберете бюджет и правилната марка

Когато избирате вашите слънчеви очила, също е важно да вземете предвид марката и бюджета си. Съветваме ви да заложите на известни и доказани марки, предлагащи гарантирано качество и най-добра UV защита, защото очите ви са важни!

С нашето кратко ръководство, изборът на очила ще бъде по-лесен от всякога, но не забравяйте да предпазвате очите си както отвън, така и отвътре!

Освен най-добър избор на слънчеви очила, вземете и правилния продукт

Естествено, както всеки друг орган от човешкия организъм, очите също се нуждаят от специална грижа, която може да им осигурите с приема на Околут Комби / Ocolut® Combi. Специалистите офталмолози от програма Очно здраве препоръчват неговия прием, защото той осигурява пълна пигментна и съдова защита на очите, благодарение на своята комбинация от висококачествени натурални съставки с най-добро качество – лутеин, зеаксантин, проантоцианидин и астаксантин. Без странични ефекти, а също така подходящ за продължителна употреба. Удобният му прием го прави още по-предпочитан – 1 капсула дневно.

Открийте го още сега в аптечната мрежа или поръчайте онлайн от електронен магазин MoMo – www.momo.bg.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари