какво уврежда зрението

Какво уврежда зрението – вижте сами!

На младини едва ли си задаваме често въпроса „какво уврежда зрението?“. Но в дългосрочна перспектива се оказва, че именно ежедневните навици са сред главните „виновници“ за развитието на някои опасни очни заболявания. Ето защо в следващите редове споделяме с какво трябва да внимаваме днес, за да се радваме на добро зрение утре.

Неправилна употреба на контактни лещи

Ако смятате че използвайки повторно контактните си лещи, спестявате пари – в дългосрочен план този навик определено излиза скъпо. Това потвърждава проучване, според което хората, които носят контактни лещи за многократна употреба, са около четири пъти по-застрашени от развитие на рядък вид кератит. Очната инфекция увеличи риска от загуба на зрението в сравнение с хората, които използват еднократни контактни лещи. Спането с контактни лещи или неправилното им почистване също повишава риска от бактериална очна инфекция.

Какво уврежда зрението – забравянето на слънчевите очила

Не само кожата се нуждае от слънцезащита. Причината е, че вредните UV лъчи всъщност допринасят за развитието на едни от най-опасните очни заболявания, включително дегенерация на макулата и катаракта. Вредите от незащитеното излагане на слънце не се забелязват веднага, но с течение на времето могат да се окажат пагубни за зрението. Ето защо си струва да инвестирате във висококачествени слънчеви очила, закупени от специализирана оптика.

Тютюнопушене

Освен познатите многобройни рискове за здравето, до които пушенето може да доведе, цигареният дим вреди и на очите. Тютюневият дим удвоява риска от дегенерация на макулата – една от най-честите причини за слепота в световен мащаб. Пушенето също така уврежда ретината и увеличава риска от катаракта, която води до потъмняване на очната леща. Според Американската администрация по храните и лекарствата пушачите са около три пъти по-склонни да развият катаракта и до четири пъти по-застрашени от възрастово-обусловена макулна дегенерация в сравнение с непушачите.

Прекомерна употреба на дигитални устройства

Едва ли мнозина могат да се похвалят, че не прекаляват с времето, прекарано пред дигиталните устройства. Дигиталното напрежение в очите или синдромът на компютърното зрение е състояние, което възниква, когато се взираме в екрана на компютър или телефон твърде дълго. Може да причини сухота в очите, замъглено зрение, главоболие, болки в гърба и други симптоми на дискомфорт. Тъй като престоят пред екрана е почти неизбежен за съвременния човек, е важно при употреба на дигитални устройства да се придържаме към препоръките на специалистите по очно здраве. Те включват чести почивки за отклоняване на погледа от екрана и осигуряване на подходящо осветление и разстояние от екрана.

След като разбрахме какво уврежда зрението, нека видим и какво го съхранява!

Висококвалифицираните специалисти от програма Очно здраве (Ocomed) горещо препоръчват прием на Околут Комби / Ocolut® Combi, за да поддържаме очното здраве на ниво. Този висококачествен природен офталмопротектор съдържа оптимални количества от най-важните пигменти и антиоксиданти за зрението – лутеин 10 mg, зеаксантин 750 µg, астаксантин 2 mg, проантоцианидин 50 mg. Рационалната комбинация от четирите активни съставки осигурява пълна пигментна и съдова защита за очите. При редовен прием резултатът е подобряване на очното здраве, профилактика и овладяване на най-разпространените зрителни проблеми и рефракторни нарушения.

Продуктът се приема по 1 растителна капсула (VGcaps) дневно, след хранене. Дозировката улеснява придържането към терапията. Продуктът е икономически изгоден. Подходящо е да се приема и от вегани, вегетарианци и постещи. Няма данни за противопоказания и нежелани ефекти. Наличен е в аптеките в страната. Следете за изгодни промоции и онлайн в сайта на електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари