възрастова дегенерация на макулата

Възрастова дегенерация на макулата и годжи бери

Редовният прием на малко количество сушено годжи бери помага за предотвратяване на възрастова дегенерация на макулата. Това заключение, отнасящо се за здрави хора на средна възраст, правят изследователи от Калифорнийския университет в САЩ.

Повече за връзката между възрастова дегенерация на макулата и годжи бери

От данните в сп. Nutrients става ясно, че при 13 здрави участници (45-65 години), които приемат 28 гр годжи бери 5 пъти седмично 90 дни:

  • има увеличаване на пигментите в макулата

Става въпрос за пигментите лутеин и зеаксантин, които:

Подобен ефект не е наблюдаван при останалите 14 участници, които не са приемали малките червени плодчета през периода на изпитването.

„Лутеинът и зеаксантинът са като слънчеви очила за очите. Колкото по-високо е количеството им в ретината, толкова по-голяма е защита, която подсигуряват. Нашето проучване установи, че нивото на тези очни пигменти може да бъде увеличено дори в здрави очи с малко годжи бери“. Коментарът е на водещият автор на изследването д-р Ксианг Ли.

Той споделя, че проучването е провокирано от факта, че според традиционната китайска медицина годжи бери има свойството да „озарява“ очите

Д-р Ли, който е израснал в Северен Китай, желае да разбере дали има физиологично обяснение за това. В търсене на отговора анализира биоактивните съединения на годжи бери и открива, че плодчето съдържа големи количества лутеин и зеаксантин.

„Доказахме, че годжи бери, който е естествен източник на ценни вещества, може да повиши пигментите в макулата на здрави индивиди. Следващата стъпка в изследването ще е да видим дали годжи бери влияе положително при ранен стадий на макулна дегенерация“. Това казва в заключение д-р Ли.

Срещу възрастова дегенерация на макулата наши специалисти препоръчват…

Това е изцяло природен продукт с висока концентрация естествени очни пигменти – лутеин и зеаксантин. Всяка растителна капсула (VGcaps) съдържа чист лутеин 20 mg и зеаксантин 1.5 mg.

Резултатите от нови проучвания сочат, че:

  • високите количества лутеин не само предпазват от макулна дегенерация, но и способстват за овладяване на процеса (Risher, Optometry, LAST2004)

За пълната протекция на очите продуктът доставя и оптимално количество зеаксантин.

Съставките се допълват и взаимно усилват действието си. Приемът е удобен – по 1 растителна капсула дневно, след хранене. Това улеснява придържането към терапията и е предпоставка за по-добър ефект.

Продуктът е подходящ за вегани и вегетарианци. Наличен е в аптеките в страната. Може да бъде поръчан и от сайта на онлайн магазин МоМо – www.momo.bg, където постоянно има промоции.

Одобрен и препоръчван от опитните и висококвалифицирани офталмолози от програма Очно здраве (Ocomed).

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари