антиоксиданти за очи

Антиоксиданти за очи – важни за зрението

За да се радвате на добро зрение е желателно да приемате и антиоксиданти за очи. Тези хранителни вещества предпазват зрителния анализатор от редица проблеми и по-сериозни заболявания. Затова и в следващите редове ще разкрием кои са най-важните за поддържане на добро очно здраве и откъде да си ги набавите.

Лутеин и зеаксантин – антиоксиданти за очи като пазители на макулата

Макулата е малка, но важна част от ретината, отговорна за централното зрение и цветоусещането. С напредване на възрастта тя става податлива на увреждания, причинени от оксидативен стрес, което води до състояние като възрастово обусловена макулна дегенерация. Лутеинът и зеаксантинът са очните пигменти, които се свързват с най-съществени ползи за зрението. Двата макулни каротеноида са със силно изразени антиоксидантни свойства, които се натрупват в макулата, действайки като естествени филтри срещу слънчевите лъчи и вредната синя светлина. Те успешно намаляват оксидативния стрес като неутрализират вредното влияние на свободните радикали, които увреждат зрението. Очните пигменти се съдържат в някои хранителни продукти. Затова включването на тъмно листни зеленчуци, яйца и червено грозде може да помогне за увеличаване приема на тези основни за очите хранителни вещества.

Астаксантин – един от най-мощните антиоксиданти за очи

Астаксантинът се е доказал като добър приятел на зрението, като според научните данни той притежава 10 пъти по-силни антиоксидантни свойства от бета-каротина и е 100 пъти по-мощен от витамин E. Неговата молекулярна структура му позволява да проникне през клетъчните мембрани и кръвно-ретиналната бариера, осигурявайки достъп до деликатните очни тъкани, където упражнява своята защитна мощ. Отвъд обикновеното неутрализиране на свободните радикали, забележителната способност на астаксантина е да потиска възпалението и оксидативния стрес. Освен това той предпазва ретината от разрушителните ефекти на слънчевата светлина и замърсителите от околната среда, предлагайки „активен щит“ срещу свързани с възрастта очни заболявания, като дегенерация на макулата и катаракта. С всяка доза той служи като пазител на зрението, осигурявайки яснота и жизненост за години напред. Организмът не го синтезира самостоятелно, така че е важно да си набавяте достатъчно астаксантин чрез храната или под формата на природни продукти. Отличен източник на полезния каротеноид е дивата сьомга, която съдържа между 26 и 38 мг астаксантин на килограм.

Проантоцианидини – антиоксиданти за очи, пазители на зрението

Чрез своите мощни антиоксидантни свойства проантоцианидините неутрализират вредните свободни радикали като предпазват ретината, роговицата и лещата от оксидативно увреждане. По този начин намаляват риска от появата на някои сериозни очни заболявания. Антиоксидантът действа благоприятно при нарушения на циркулацията в ретината и облекчава възпалението. Включването на богати на проантоцианидин храни в диетата като грозде, горски плодове, какао и ядки, предлага естествено и ефективно средство за поддържане здравето на очите.

Всички полезни антиоксиданти за очи събрани в една капсула

За да се възползвате от благоприятното действие на споменатите пигменти и антиоксиданти за очи, специалистите от програма Окомед препоръчват да се доверите на изцяло природен офталмопротектор за добро зрение. Околут Комби / Ocolut® Combi е рационална комбинация от всичко необходимо за очното здраве:

  • лутеин (10 mg)
  • зеаксантин (750 μg)
  • астаксантин (2 mg)
  • проантоцианидин (50 mg)

Активните съставки са съчетани така, че да работят в синергия и взаимно да подсилват действието си. Резултатът при редовен прием е възстановяване плътността на макулния пигмент, подобряване на зрителната острота, забавено стареене на очите, предпазване и възстановяване на съдовете на ретината. Продуктът се приема по 1 капсула дневно, което улеснява придържането към терапията и е икономически изгодно. Подходящ е да се приема от вегани и вегетарианци. Натуралното средство е с висок профил на безопасност, което позволява дълговременната му употреба.

Можете да откриете в аптеките в страната или да поръчате онлайн от електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари