нощно зрение

Нощно зрение – 5 естествени начина да го подобрите

Ако искате лесно и напълно безопасно да подобрите качеството на вашето нощно зрение, вземете предвид 5-те съвета по-долу. Те са доказали своята ефективност във времето, така че спокойно можете да им се доверите.

Носете слънчеви очила с червени стъкла за по-добро нощно зрение

Това е трик, до който прибягват пилотите, когато не разполагат с достатъчно време, за да позволят на очите да се адаптират към тъмнината преди нощен полет. Червеният цвят на стъклата повишава видимостта при намалена светлина или лоши светлинни условия. Уверете се сами в това, като направите следния експеримент. Покрийте екрана на фенерче с червена хартия и след това го насочете към географска карта. Когато погледнете внимателно, ще забележите, че цветовете са по-наситени отвсякога и виждате значително по-добре в тъмното.

Избягвайте да гледате директно към източника на светлина

Когато в окото попада повече светлина, зеницата се свива. Това на свой ред увеличава времето, за което окото се адаптира към тъмнината. Подценяването на ситуацията крие сериозни рискове особено при нощно шофиране, когато водачът може да бъде заслепен от светлините на насрещно движещете се автомобили. С цел намаляване и предотвратяване на опасността препоръчваме да НЕ гледате светлините на насрещните автомобили.

Оставете очите да се настроят към тъмнината, за да имате по-добро нощно зрение

Най-добрият начин да виждате по-добре нощем е да оставите очите да свикнат бавно с тъмнината. За целта постойте с отворени очи за около 20-30 минути в тъмно помещение, преди да излезете на нощна разходка. В случай че не разполагате с толкова време, стиснете силно очи за 10 секунди в тъмното, както правят военните от специалните части.

Движете очите

Не гледайте втренчено в една точка. Изследвайте пространството с очи. Не забравяйте да мигате, за да може пръчиците в ретината, които са отговорни за остротата на нощното зрение, да не загубят чувствителност към светлината.

Правете си очен масаж

Затворете очи и ги притиснете леко с дланите на ръцете. След около 5-10 секунди отворете очи и се наслаждавайте на по-добро зрение в тъмнината!

И един безценен бонус съвет за по-добро нощно зрение от екипа на програма Очно здраве (Ocomed) – осигурете си прием на…

Околут Комби/Ocolut® Combi – мощен офталмопротектор за здрава ретина и добро зрение денем и нощем. Редовният прием по 1 растителна капсулa дневно, след хранене доставя всички пигменти и антиоксиданти, необходими за нормалното функциониране на очите. Всяка растителна капсула е синергична комбинация от лутеин 10 mg, зеаксантин 750 µg, астаксантин 2 mg и проантоцианидин 50 mg. Съставките са съчетани така че да осигуряват пълна пигментна и съдова защита за очите. Благодарение на взаимодопълващото си действие те подобряват функцията на фоторецепторните клетки, а оттам и остротата на зрението през деня и нощта.

Продуктът успешно се прилага при лечение на кокоша (нощна) слепота. Напълно безопасен е, има отлична поносимост и е подходящ за продължителен прием. Удачно решение е за вегани и вегетарианци, тъй като не съдържа животински продукти. За поръчки използвайте сайта на електронен магазин МоМо www.momo.bg, където ви очакват атрактивни промоции.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари