домашни рецепти за очи

Домашни рецепти за очи – изпробвайте тези!

Използването на домашни рецепти за очи е вкусен и полезен метод за подобряване на зрението и здравето на зрителните органи. Ето кои рецепти от домашната кухня вършат чудеса за очите.

Морковена супа – една от най-популярните и полезни домашни рецепти за очи

Всички знаем колко са полезни морковите за очите. Богати на очни пигменти и антиоксиданти, те подобряват нощното виждане и се грижат за цялостното здраве на зрителните органи. Освен с отличен вкус, супата от моркови се отличава и с подсилващи защитните сили на организма свойства. Консумирайте я често, за да се радвате на отлично очно здраве.

Гръцка салата с домати

Гръцката салата е любима на мнозина. Една нейна добавка обаче, е отговорна за изключителните ѝ ползи за зрението и здравето на очите. Доматите са пълни с каротеноиди, включително ликопен. Проучвания сочат, че именно ликопенът играе роля за предотвратяване на светлинно увреждане на ретината. Доматите са богати още на витамин C, друг изразен протектор на зрението.

Смути с банан, боровинки, нар и кейл

Този освежаващ плодов микс е пълен с полезни за здравето на очите вещества. От кейла ще си набавите необходимите каротеноиди, а от боровинките важния за очите пигмент лутеин. Нарът има високо съдържание на витамин C, а бананът е богат на фибри и калий. За да си направите домашно смути, смесете 1 банан, два броя листа от кейл, купичка боровинки и сок от нар. Блендирайте до получаване на желаната смес. Охладете по избор и се наслаждавайте!

Сок от моркови, червено цвекло и ябълка

Трите съставки на тази напитка са едни от най-мощните природни дарове с отлични ползи за очите. След като припомнихме колко са важни морковите за зрителните органи, нека видим как помагат цвеклото и ябълките. Червеното цвекло е източник на лутеин и зеаксантин – есенциални натурални пигменти за очи, които поддържат здравето на макулата и ретината. Ябълките, от своя страна, са богати на флавоноиди. Тези вещества също подпомагат очното здраве. Предложеният сок от моркови, цвекло и ябълка може успешно да влезе в ежедневното ви меню. Консумацията му е лесен и бърз начин да си набавите най-необходимите елементи за очите.

Природен начин за мощно усилване на ефекта от предложените домашни рецепти за очи

Здравословното хранене е една от основните стъпки, препоръчвани от специалистите за подобряване на очното здраве. Консумацията на полезни храни обаче, не е достатъчна, за да се набавят всички микронутриенти за очи в необходимите дневни количества. За да бъде тази задача лесно изпълнима от всеки, са създадени офталмопротекторите с марка Околут. Тези иновативни натурални средства осигуряват пълна пигментна и съдова защита за очите. Съдържат балансирани комбинации от есенциални очни пигменти и антиоксиданти, чието оптимално дневно количество можете да си набавите само чрез една капсула. Продуктите от известната марка са разработени във варианти за деца, възрастни и хора с очните заболявания макулна дегенерация и пигментен ретинит. По този начин предлагат работещи решения за всички, които се нуждаят от подкрепа на зрението. Висококачественият природен състав на офталмопротекторите осигурява безспорен ефект, без да носи рискове за здравето.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари