какво издават очите

Какво издават очите за нашето здравословно състояние?

На въпроса „Какво издават очите?” може да се отговори еднозначно – по очите се познава здравословното ни състояние.

Какво издават очите – здравословни проблеми, които се „четат” по очите

Протичаща инфекция

Ако носите контактни лещи вместо диоптрични очила, следете за наличието на бели петънца по роговицата (прозрачната външна обвивка на очната ябълка). Този проблем е често срещан сред хората, които носят контактни лещи, и може да е сигнал за протичаща инфекция на роговицата.

Какво издават очите – развитие на диабет

Замъгленото зрение обикновено подсказва за очно смущение или заболяване като катаракта или възрастово обусловена макулна дегенерация. Но в много случаи замъгляването на зрението може да е знак за диабет. Проучвания показват, че над 70% от пациентите с диабет споделят, че зрението им се замъглява. Дори и без явни проблеми със зрението, вашият офталмолог може да определи дали страдате от диабет въз основа на изменения на ретината.

Висок холестерол

Ако забележите формиране на бял кръг около ириса на окото, насрочете прегледи при офталмолог и при личния си лекар. Появата на кръг около ириса е характерна за напредване на възрастта, но може още да бъде индикатор за високи нива на холестерол и триглицериди в кръвта.

Жълтеница

Пожълтяването на склерата (бялото на окото) е сигнал за протичащ здравословен проблем. Става дума за жълтеница – състояние, което е признак за заболяване на черния дроб. Жълтеницата възниква при високи нива на билирубин – жълто съединение, което се образува при разграждане на червените кръвни телца. При невъзможност на черния дроб да филтрира тези клетки, билирубинът се натрупва в организма и става причина за пожълтяване на очите и кожата. Жълтеницата може да подсказва още за хепатит, алкохолна стеатоза или проблеми с жлъчката.

Научихте какво издават очите за здравословното състояние, а знаете ли как да поддържате тяхното здраве?

Здравето на очите е особено актуална тема в модерното технологично време. Днес, повече от всякога, проличава колко лесно зрителните органи могат да бъдат увредени и колко важна е ролята ни да ги запазим здрави. В тази връзка, офталмолозите съветват всички да не пропускат годишните си офталмологични прегледи и винаги да търсят професионална помощ при възникване на проблем с очите и зрението. Друга важна препоръка на специалистите е ежедневно поддържане на зрението по лесен и удобен за всички хора начин. Всекидневна грижа за очите и зрението е удачно да се извършва чрез прием на офталмопротектори. Тези продукти са създадени да осигуряват всички необходими вещества за правилното функциониране на зрителните органи. Препоръчвани от офталмолозите у нас са продуктите за очна грижа с марка Околут. Те се отличават от всички на пазара с високо качество, изцяло природен състав, доказан в практиката ефект и стабилен профил на безопасност. Разработени за деца и възрастни, продуктите Околут осигуряват цялостна пигментна и съдова защита на очите само в една капсула дневно.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари