влошаване на зрението причини

Причини за влошаване на зрението – как ежедневно вредим на очите си?

Влошаване на зрението може да бъде резултат от редица причини, като генетична предразположеност, възраст, навици и фактори на заобикалящата среда. В публикацията ще наблегнем върху ежедневните навици, които влошават зрението.

Ежедневни навици, които се превръщат в причини за влошаване на зрението

Прекалено дълго време пред екрана на смартфона

Усилието да четете текстове с дребен шрифт от екрана на смартфона води до умора в очите и може да влоши качеството на зрението. Прекарването на дълги часове пред електронното устройство често причинява сухота в очите, замъгляване на зрението, замаяност, главоболие и гадене. За да запазите доброто си зрение, редуцирайте прекараното време пред екрана на смартфона. Правете почивки на всеки 20 минути от използване на устройството и увеличете размера на шрифта, ако изпитвате затруднение при четене.

Често разтъркване на очите – сред малко познатите причини за влошаване на зрението

Честото търкане на очите може да е вреден навик, но е възможно и да подсказва за умора в очите или протичаща инфекция, която предизвиква сърбеж и дискомфорт. Силното разтъркване води до по-бързо състаряване на деликатната кожа около очите. То може да причини и увреждане на крехките капиляри по клепачите. Облекчете дискомфорта чрез поставяне на студен компрес.

Диета, бедна на полезни витамини за очи

Някои плодове и зеленчуци са особено важни за доброто здраве на очите и остротата на зрението. Добавете към менюто си тези с високо съдържание на цинк, омега-3 мастни киселини, витамини C и Е. Очите „обичат” обагрените в жълто и оранжево плодове и зеленолистните зеленчуци – те са богати на каротеноиди. Тези органични пигменти се натрупват в макулата и подпомагат зрението и очното здраве.

Недостатъчен прием на вода

Добрата хидратация е есенциална за производство на слъзна течност и овлажняване на очите. Намалената продукция на сълзи може да доведе до т.н. синдром на сухото око. Той се характеризира със сухота, чувство за наличие на чуждо тяло в окото, умора, раздразнение, зачервяване и подуване на очите. За да избегнете тези проблеми, си набавяйте достатъчно количество вода – между 1.5 и 3 литра дневно.

Много причини за влошаване на зрението – едно природно решение за подобряване на очното здраве!

Ако сте установили, че по-горе описаните причини често присъстват в ежедневието ви, се погрижете за здравето на очите си! Осигурете мощна подкрепа на зрението с Околут Комби/Ocolut® Combi. Природният офталмопротектор е най-доброто средство на пазара у нас за пълна съдова и пигментна защита на очите. Благодарение на комбинацията от естествени очни пигменти и антиоксиданти, Околут Комби подобрява остротата на зрението, забавя стареенето на очите и ги предпазва от увреждане. Спомага за овладяване на очни смущения, като сухота, умора, зачервяване и замъгляване на зрението. Особено препоръчителен е за прием при висок риск от очни увреждания и заболявания, при ежедневна работа с компютър или друго електронно устройство.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари