упражнения за по-добро зрение

Упражнения за по-добро зрение, които наистина работят

Подготвили сме ви серия от упражнения за по-добро зрение. Изпълнявайте ги редовно, за да се радвате на здрави очи и орлов поглед до дълбока старост.

С тези упражнения за по-добро зрение ще забравите за често срещани проблеми като уморени очи и очна сухота

Палминг – едно от най-ефективните базови упражнения за по-добро зрение

Наименованието на това базово упражнение за очи произлиза от английската дума за „длан“ – palm. Начинът на изпълнение е следният:

Настанете се удобно и разтривайте дланите една в друга, докато се сгреят. Затворете очи и ги покрийте с длани. Стремете се да не оказвате натиск и да не затруднявате дишането. Желателно е да не прониква светлина през пръстите ви. Представете си непрогледен мрак и се фокусирайте върху мисълта за него. Опуснете се и дишайте бавно и дълбоко в продължение на 3 минути.

Широко затворени/отворени очи

Затворете плътно очи за 3-5 секунди. След това ги отворете широко за 3 до 5 секунди. За постигане на оптимален резултат повторете упражнението 7 пъти.

Масаж с възглавничките на пръстите

Затворете очи и ги масажирайте нежно с възглавничките на пръстите за 2-3 секунди. Натиснете леко с три пръста горните клепачи. Повторете упражнението отначало 5 пъти.

Кръгове с очи

Седнете спокойно и започнете да движите очите си в кръг – първо по посока на часовниковата стрелка, а след това наобратно. Изпълнете упражнението веднъж, като правите по 21 повторения в посока. Мигайте няколко пъти при смяна на посоката.

Приближаване и отдалечване на молив

Вземете молив и изпънете ръката на нивото на очите. Гледайте върха на молива, докато бавно го приближавате към носа. Продължавайте да го следите с поглед, докато го отдалечавате. Повторете упражнението между 7-21 пъти.

Промяна на фокуса

Фокусирайте се върху отдалечен предмет за няколко секунди. После бавно приближете погледа върху близкоразположен предмет, който е разположен приблизително в същата равнина. След няколко секунди отново насочете очи към далечната точка. Повторете 21 пъти.

Ефектът от посочените упражнения за по-добро зрение може да е още по-добър с помощта на…

Ние от екипа на програма Очно здраве (Ocomed) горещо препоръчваме да усилите ефективността на упражненията с мощния офталмопротектор Околут Комби/Ocolut® Combi. Неговата специална формула съдържа всички необходими пигменти и антиоксиданти за очи – лутеин, зеаксантин, астаксантин, проантоцианидин. Съставките са така подбрани, че да осигурят пълна пигментна и съдова защита на очите. Научно доказано е, че при редовен прием Околут Комби успява да усили остротата на зрението, да забави стареенето на очните клетки и да възстанови плътността на макулния пигмент. Това обаче не е всичко! Околут Комби подобрява кръвоснабдяването в зоната на зрителния анализатор и намалява пропускливостта на капилярите и перивенозната тъкан.

Многостранното действие на Околут Комби го превръща в идеално средство за намаляване на риска от очни заболявания и рефракторни нарушения. Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции. Подходящ е за продължителен прием.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари