грижа за детските очи

Грижа за детските очи през лятото – съвети за добро зрение

Правилната грижа за детските очи не е просто предложение, а основен аспект за запазване на зрението през летните месеци и след това. Затова в днешната статия ще разгледаме няколко важни стъпки за осигуряване на оптимално здраве на зрителния орган.

Качествени слънчеви очила – първа стъпка в грижа за детските очи

Първата линия на защита срещу вредните UV лъчи са добрите слънчеви очила. Когато избирате слънчеви очила за деца, дайте приоритет на тези, обозначени със 100% UV защита. Това е важно, за да се блокират ефективно UVA и UVB лъчите. Потърсете такива, които обгръщат изцяло очите, за да се предпазят от периферната светлина. Насърчавайте детето да носи слънчеви очила винаги, когато излиза на открито, независимо дали е за разходка в парка или ден на плажа. Това не само ще предпази от слънчево изгаряне на очите (фотокератит), но също така ще се намали риска от дълготрайни увреждания с течение на времето и появата на заболявания като катаракта и макулна дегенерация.

Носене на шапка – допълнителна стъпка в грижа за детските очи

Носенето на шапка осигурява допълнителна защита срещу излагане на слънце. Изберете такава с периферия, която предлага сянка не само на очите, но и на лицето и шията. Тази комбинация от слънчеви очила и шапки създава страхотна бариера срещу вредното ултравиолетово лъчение, свеждайки до минимум риска от проблеми, свързани с очите. И още – дори с шапка и очила е препоръчително мъникът да е на сянка под чадъра или вкъщи в най-слънчевите часове от деня.

Хидратация за здрави очи през лятото

Поддържането на качествена хидратация е от съществено значение за цялостната грижа за детските очи както и за цялостното благосъстояние на техния организъм. По време на горещите летни дни дехидратацията може да влоши симптомите на сухота в очите, което води до дискомфорт и дразнене. Затова напомняйте на детето да пие много вода през целия ден, особено когато се занимава с дейности на открито. Освен това включете хидратиращи храни в диетата им, като плодове и зеленчуци с високо съдържание на вода като диня, краставица и ягоди. Правилната хидратация не само поддържа очите влажни, но също така поддържа способността им да се фокусират и функционират оптимално добре.

Предпазване на детските очи във водата – важно за правилната грижа

Водата крие много рискове за очите на малчуганите. Тя може да съдържа бактерии, които попадайки в зрителните органи, да причинят конюнктивит. Не е изключено да предизвика очно раздразнение заради хлорът, използван за дезинфекция в басейните, и солта в морето. Възможно е също да доведе до кератит, тъй като отразява UV лъчите, което увеличава в пъти силата им. Знаейки всичко това, е нужно да снабдим детето с плувни очила, които прилепват плътно към лицето и имат 100% UV защита.

Осигуряване на цялостна грижа за детските очи през лятото с природен продукт

Околут / Ocolut® – офталмологичен природен продукт, създаден с много грижа за децата. Благодарение на оптималното количество високопречистени очни пигменти лутеин и зеаксантин той оказва офталмопротективно действие. Съставките са комбинирани така че да:

  • филтрират и неутрализират фототоксичното въздействие на UV лъчението
  • обезвреждат свободните радикали в макулата (централната част на ретината) и в самата ретина
  • действат като „храна за окото“ и като вътреочен филтър

Продуктът се използва успешно за профилактика и лечение на очни проблеми в детска възраст. Освен че е ефективен е напълно безопасен. Приемът е удобен за децата – по 1 капсула дневно след храна и може да се приема продължително време.

Потърсете в аптеките в страната или поръчайте онлайн от електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари