слънчеви очила деца

Слънчеви очила за деца – полезна информация за родителите

„Както възрастни, така и деца трябва да носят слънчеви очила“. Това заявяват в свое изявление експертите от Испанската педиатрична асоциация (AEP). Изказването поражда серия от въпроси. От каква възраст нататък да се носят детски слънцезащитни очила, какви да са те и достатъчни ли са за ефективно предпазване от слънцето. Отговорите дава д-р Андрес Фернандес-Вега Куето Фелгеросо. Той е офталмолог в отделението по Глаукома на испанския офталмологичен институт „Фернандес-Вега“.

Слънчеви очила за деца – отговорите на най-важните въпроси

Д-р Фернандес-Вега посочва, че децата трябва да са със слънчеви очила от момента, в който започнат да се заглеждат по-продължително в обкръжаващите го предмети и хора. „Предполага се, че именно това е времето, когато малчуганите биха могли да започнат да гледат директно към слънцето“, уточнява специалистът. Той обръща специално внимание, че слънчевите лъчи (UV) са опасни за очите.

Тук е мястото да кажем, че UV лъчите имат кумулативно действие. Казано с други думи, негативният им ефект се натрупва с времето и води до различни очни проблеми и заболявания.

По отношение на избора на самите очила д-р Фернандес-Вега дава серия от препоръки. Стъклата да са затъмнени и с UV защита. Рамката да е в подходящ размер и да е от устойчив и гъвкав материал. За предпочитане от пластмаса или силикон за максимален комфорт при носене. Очилата да са обозначени с маркировка CE, която гарантира, че отговарят на европейските разпоредби за безопасност.

Специалистът подчертава, че е важно да се даде възможност на по-големите малчугани да участват в избора на слънчеви очила

По думите му това е предпоставка да ги носят с удоволствие.

За максимална протекция на детските очи от UV лъчите д-р Фернандес-Вега препоръчва очилата да се носят с шапка (широкопола или бейзболна). Накрая съветва родителите да приучат своите наследници да не гледат директно към слънцето, дори когато са с очила.

Природни слънчеви очила за деца за максимална защита на очите от вредната слънчева радиация

Наши специалисти офталмолози с богат опит съветват родителите да осигурят на своите наследници Околут / Ocolut®. Това е продукт с естествена формула, който нежно се грижи за детското зрение. Всяка растителна капсула съдържа най-важните пигменти за очи – лутеин (6 mg) и зеаксантин (450 μg). Съставките се натрупват избирателно в макулата (централната част на ретината). Филтрират и неутрализират фототоксичното въздействие на UV лъчението. Обезвреждат свободните радикали в макулата и ретината. Действат като вътреочен филтър и на практика изпълняват функцията на природни слънчеви очила.

Продуктът е практически безопасен и е с отлична поносимост. Подходящ за продължителен прием. Наличен е в аптеките и в онлайн магазин МоМо на адрес www.momo.bg. Качеството е гарантирано от висококвалифицираните и опитни офталмолози от програма Очно здраве (Ocomed).

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари