хигиена на очите

Хигиена на очите – задължителна за всеки човек

Темата за хигиена на очите надхвърля почистването на клепачите и миглите и отвежда към съвкупност от грижи за очното здраве.

Хигиена на очите – изключително необходима за всички във всяка възраст

Полагането на хигиенни грижи за очите е важно за децата. Причината е ясна – детските очи са уязвими. Освен това малчуганите често докосват очната зона с мръсни ръце.

Носещите контактни лещи също трябва да обгрижват очите си. Основното, което трябва да знаят, е, че преди и след използването на лещите е абсолютно задължително да използват изкуствени сълзи.

И хората в напреднала възраст не бива да пропускат да се погрижат за очите. В противен случай рискуват да се сблъскат с проблеми като очна сухота, рани на роговицата и конюнктивит.

Някои основни продукти за очна хигиена

  • разтвор за промивка на очи, който едновременно почиства и хидратира
  • кърпички за очи за хидратация и почистване на клепачите, миглите и деликатната зона около очите
  • рол-он за подхранване на деликатната зона около очите
  • споменатите вече изкуствени сълзи за овлажняване на очите
  • специфични пигменти и антиоксиданти за очи

Начини за хигиена на очите

Много полезни навици помагат за поддържане на здрави очи и добро зрение:

За оптимален комфорт и хигиена на очите специалистите от програма Очно здраве (Ocomed) препоръчват…

Околут/Оcolut® – офталмопротектор за деца. Активни съставки са двата най-важни естествени очни пигмента за детските очи и зрение – лутеин (6 mg) и зеаксантин (450 μg). Те са комбинирани така, че да подпомагат зрението, функцията на макулата и ретината. Действат като вътреочен филтър и „храна“ за окото.

Околут Комби/Ocolut® Combi – офталмологичен природен продукт за възрастни. Освен с пигментите лутеин (10 mg) и зеаксантин (750 μg) той снабдява очите и с антиоксидантите астаксантин (2 mg) и проантоцианидин (50 мг). Четирите съставки допълват и взаимно усилват действието си. Резултатът от синергията помежду им е пълна пигментна и съдова защита за очите.

И двата продукта са практически безопасни и имат отлична поносимост дори при продължителен прием. Стигат за дълго време и са икономически изгодни. Има ги в аптеките в страната и в електронен магазин МоМо на адрес www.momo.bg.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари