хигиена на зрението

Хигиена на зрението – добри навици за здрави очи

Хигиена на зрението е съвкупност от всички ежедневни грижи, които е необходимо да полагате, за да поддържате очите си здрави. Вижте ги и непременно ги включете във всекидневната си рутина!

Използвайте разумно дигиталните устройства

В дигиталния свят, в който живеем, използването на електронни устройства се е превърнало в неизменна част от ежедневието ни. Това значи, че през по-голямата част от деня очите ни са изложени на дигитално облъчване. Както от горчив опит знаем – то е вредно за очите. Често води до изпитване на умора, замъгляване на зрението, сърбеж, парене и болка в очите и главата. За да намалите влиянието на дигиталните устройства върху очите си, използвайте ги разумно. Ограничете времето, прекарано в гледане на телевизия и браузване в интернет пространството. Задължително носете очила с филтър срещу синята светлина и почивайте на всеки 20 минути, които прекарвате пред електронния екран.

Носете висококачествени слънчеви очила

Не гледайте на слънчевите очила само като на красив моден аксесоар. На първо място те са средство за предпазване на очите от увреждащите слъчеви лъчи. За да сте сигурни, че осигурявате на очите си 100% защита, заложете на слънчеви очила с качествени поляризиращи лещи. Носете ги всеки сезон, през дните със силно слънцегреене.

Грижете се за контактните си лещи за добра хигиена на зрението

Контактните лещи изискват ежедневни грижи. Ако ги пропускате, можете да изпитате зачервяване и раздразнение на очите, замъгляване и влошаване на зрението. Носенето на замърсени лещи може да предизвика инфекции на очите и увреждане на роговицата. Почиствайте контактните лещи и ги дръжте в специално предназначения контейнер с разтвор. Лещите имат срок на годност, за това ги подменяйте на оказаното време.

Не докосвайте често очите си – така ще поддържате хигиена на зрението

Много хора имат навика често да пипат очите си. Така обаче, сами се поставят в опасност от замърсяване на очите и развитие на инфекция. Една очна инфекция много лесно може да влоши зрението. Ако и вие неволно и често докосвате очите си, се постарайте да забележите този навик и да го преустановите.

Хапвайте полезни за очите храни

Очите, като всеки друг орган, се нуждаят от полезни хранителни нутриенти за правилно функциониране. Грижете се за здравето на очите и зрението си, и се предпазете от очни заболявания, като похапвате:

  • пресни плодове
  • зеленолистни зеленчуци
  • риба и морски дарове
  • яйца
  • червени меса
  • сурови ядки

Приемайте очни пигменти и антиоксиданти за поддържане на отлична хигиена на зрението

Офталмолозите на програма Окомед (Очно здраве) препоръчват включването на Околут Комби/Ocolut® Combi към ежедневната грижа за очите и зрението.

Продуктът е научно разработен природен офталмопротектор за здрави очи и добро зрение. Отличава се от всички продукти на пазара с уникалната си комбинация от есенциалните очни пигменти и антиоксиданти – лутеин, зеаксантин, астаксантин и проантоцианидин. Активните вещества са в достатъчни дневни количества и с най-висок капацитет за максимална съдова и пигментна защита на очните структури и зрението. Действат като естествени филтри, неутрализират фототоксичното действие на UV лъчите и пазят очите от синята дигитална светлина. Обезвреждат свободните радикали в макулата и ретината. Подобряват функцията на фоторецепторните клетки, а оттам и остротата на зрението. Допринасят за облекчаване на умората, сухотата и напрежението в очите. Профилактират очни смущения и заболявания, и допълват лечението на такива.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари