очи работа с компютър

Защитете своите очи при работа с компютър у дома

Ежедневната работа с компютър в условията на хоум офис може да се отрази негативно върху здравето на вашите очи. За да ги защитите е необходимо да превърнете домашния си офис в безопасно за очите работно пространство. Ето какви промени е нужно да внесете:

Настройте монитора на компютъра и внимавайте със стойката

Ако работите с настолен компютър, позиционирайте монитора на една ръка разстояние, точно срещу вас. Горната част на екрана трябва да бъде на нивото на очите ви или малко под него. Тази позиция гарантира максимален комфорт за очите. Тези правила важат и за работа с лаптоп. Избягвайте да го поставяте в скута си, а го позиционирайте върху бюро или удобна маса. Винаги работете в добра стойка на тялото – с изправен гръб, леко повдигнати китки и ходила, прилепени за пода.

Регулирайте яркостта и намалете отблясъците

Настройте яркостта на екрана на компютъра на комфортно за вас ниво. То трябва да бъде близко до това в средата, в която се намирате.

За да намалите отблясъците, отразявани от монитора, можете да използвате матов протектор. Ако носите очила и отблясъците ви пречат, помислете за лещи с антирефлексно покритие. Можете да намалите и естествените отблясъци от външната среда, като разположите монитора на компютъра така, че зад или пред него да няма прозорци.

Изберете подходящо осветление – една от най-важните стъпки за защита на вашите очи при работа с компютър у дома

Доброто осветление в помещението при работа с компютър е ключово за здравето на очите. Ако е прекалено ярко или твърде слабо може да повиши напрежението в очите и да предизвика главоболие. Най-добре е да заложите на естествената светлина. При изкуствено осветление в по-късните часове на деня, не стойте директно под източника. Удачно е да изберете едно голямо осветително тяло, което да осветява цялото помещение с умерена светлина.

Носете защитни очила за компютър

Синята светлина, излъчвана от екраните на дигиталните устройства, е силно концентрирана и очите не могат да я филтрират. В резултат, след пълен работен ден очите са преуморени, сухи, могат да парят и да болят. За да ги защитите е добре да носите очила за компютър с лещи, блокиращи синята светлина.

Правете редовни почивки за очи при работа с компютър

Не забравяйте, че дори и да работите в условия на хоум офис, почивките за очи са задължителни! Следвайте златното правило „20-20-20”. На всеки 20 минути работа с електронно устройство, почивайте по 20 секунди, като насочите погледа си към точка на 20 фута (около 6 метра) от вас.

Приемайте офталмопротектори за максимална защита на вашите очи при работа с компютър у дома

За оптимална защита на очите при работа с компютър в условията на хоум офис, започнете прием на Околут Комби/Ocolut® Combi. Продуктът е иновативен офталмопротектор, съдържащ всички нужни пигментни филтри и антиоксиданти за очи – лутеин, зеаксантин, астаксантин и проантоцианидин. Те осигуряват пълна пигментна и съдова протекция на очните структури. Неутрализират фототоксичното действие на синята светлина, обезвреждат свободните радикали, подобряват функцията на фоторецепторните клетки и остротата на зрението. Спомагат за облекчаване на сухотата и умората в очите, предизвикани от работа с електронни устройства.

За още по-мощно действие при синдром на компютърното око, се препоръчва офталмопротекторът да се комбинира с ТриОмега 1000+/TriOmega® 1000+. Продуктът съдържа есенциални омега-3 мастни киселини, обогатени с витамин Е. Снабдява очите с най-важните липиди за подобряване на слъзната секреция и овладяне на очните смущения.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари