очи проблеми

Проблеми с нашите очи в условия на социална изолация

Пандемията от коронавирус ни постави в условия на социална изолация, която допринесе за възникване на някои проблеми с нашите очи. Повече за очните смущения, засягащи работещите, учещите и всички останали хора, които прекарват дълго време у дома – вижте в следващите редове.

Синдром на сухото око, провокиран от дигиталните устройства

Хоум офисът и електронното обучение са добри алтернативи за продължаване на работата и учебните практики, дори и в трудните условия на пандемия. Възрастни и деца се възползват от тях, като продължават да се трудят и учат пред компютъра у дома. Освен това, те продължават да използват и други електронни устройства, като по този начин времето пред дигиталните екрани се увеличава многократно. Именно поради това не е учудващо, че зачестяват оплакванията от сухота, парене, сърбеж, напрежение, болка и замъгляване на очите. Тези смущения са характерни за т.н. синдром на сухото или на компютърното око. Той може да засегне хора от всички възрасти, като все по-често се наблюдава при най-малките.

Сухи очите в резултат на носенето на предпазни маски

Тази специфична сухота в очите не е провокирана точно от социалната изолация, но е изключително често срещана в условията на пандемия. Обикновено нейни „жертви” стават хората, които носят защитни маски в продължение на дълги часове, всеки ден. Наблюдава се по-скоро при не добре пасващите на лицето маски, и се дължи на потока на издишания въздух, който директно засяга очите. Той може да наруши стабилността на слъзния филм и да провокира сухота в очите.

Поява на зрителни нарушения – алармиращи проблеми, засягащи детските очи по време на социална изолация

Разпространението на късогледство по време на пандемията от COVID-19 се е увеличило с 1.4 до 3 пъти при китайски ученици на възраст между 6 и 8 години. Това нарастване на честотата на зрителното нарушение се дължи на повечето време, прекарано пред компютърния екран, и по-малкото игри навън. Според учените, по-малките деца са по-чувствителни на промени в заобикалящата ги среда. И именно тази възрастова група е в критичен период за развитие на късогледство. За това е от огромно значение родителите да прилагат мерки за защита на детското зрение по време на електронното обучение.

Решение за преодоляване на възможните проблеми с нашите очи, провокирани от условията на пандемия и социална изолация

Сухотата и натоварването на очите са основните проблеми, които възникват в условията на пандемия и социална изолация. За преодоляването им програма Очно здраве (Ocomed) предлага разработено решение. То включва прием на природни офталмопротектори за пълна пигментна и съдова защита на очите на възрастните и децата.

При синдром на сухото окото, засягащ възрастните, се препоръчва прием на комбинация от Околут Комби/Ocolut® Combi и ТриОмега 1000+/TriOmega® 1000+. Те осигуряват мощна протекция на очните структури от синята светлина и насищат очите с най-важните пигменти, антиоксиданти и липиди. Облекчават сухотата и придружаващите неразположения, подобряват слъзната секреция и остротата на зрението.

За нежна и същевременно мощна грижа за очите на най-малките се препоръчва Околут/Ocolut®. Той съдържа двата есенциални за зрението на децата пигмента лутеин и зеаксантин, в необходимите дневни дози. Те действат като естествена храна за очите, като ги пазят от UV лъчите и уврежданията, които могат да причинят.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари