слънчеви очила за зимата

Слънчеви очила за зимата – необходимост, не прищявка!

Човек трябва да има слънчеви очила за зимата и, което е по-важното, да ги носи редовно. Напомнянето идва от Испанската асоциация на производителите на оптика (AEO). „Зимните дни може и да са мрачни и студени, но продължава да има ултравиолетово лъчение“, категорични са експертите.

Слънчеви очила за зимата – тревожна статистика

„85,8% от испанците казват, че използват слънчеви очила. Едва 52,2% обаче ги носят в градска среда. Да не забравяме и още нещо. В облачни и студени дни редовно се пренебрегва фактът, че опасността от ултравиолетовите лъчи (UV лъчи) продължава да съществува“. Коментарът е на президента на Испанската асоциация на производителите на оптика Педро Рубио.

Позовавайки се на статистиката, Рубио казва, че само 4 от 10 деца в Испания носят слънчеви очила. Той си обяснява това с незнанието на над половината испанци, че слънцето крие опасност за очите и зрението.

Според данните цели 40,5% от анкетираните не са запознати, че UV лъчите са голям рисков фактор за катаракта.

„Много от проблемите с очите произтичат от това, че състоянието на очилата често не се проверява. Според наши проучвания през периоди на криза болшинството хора отлагат подмяната на старите очила с нови“, посочва Рубио.

Съветът на експерта

„Времето около зимните празници е идеално за закупуване на слънчеви очила. Все пак точно тогава много оптики имат страхотни предложения и примамливи отстъпки. Очилата обаче не бива да се купуват на сляпо. Имам си причини да го казвам. От проведена от нас анкета става ясно, че 18% от испанците не знаят, че очилата трябва да имат задължителна CE маркировка, удостоверяваща качеството им. Освен това много хора не са наясно, че има много и различни стъкла за очила. Според данните 65,2% не подозират, че има стъкла за подобряване на контраста. 57,8%, пък не знаят за съществуването на огледалните стъкла“, информира Рубио.

Природни слънчеви очила за зимата за деца и възрастни

Специалистите офталмолози от програма Очно здраве (Ocomed) препоръчват два избрани продукта от продуктовата линия Околут за защита на очите от зимното слънце.

Околут / Ocolut® е специално създаден за деца. Този офталмологичен природен продукт съдържа най-важните пигменти за детските очи – лутеин (6 mg) и зеаксантин (450 μg). Съставките се натрупват избирателно в макулата (централната част на ретината). Филтрират и неутрализират фототоксичното въздействие на UV лъчението. Действат като вътреочен филтър и храна за окото.

Околут Комби / Ocolut® Combi е предназначен за възрастните. Той представлява мощна комбинация от четири специално подбрани природни съставки – лутеин (10 mg), зеаксантин (750 μg), астаксантин (2 mg), проантоцианидин (50 mg). Редовният прием осигурява защита от UV лъчите. В допълнение гарантира подобряване на зрението при страдащите от различни очни болести.

Продуктите са напълно безопасни, имат отлична поносимост и са подходящи за продължителен прием. Предлагат се в аптеките. Могат да бъдат поръчани и от онлайн магазин МоМо – www.momo.bg.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари