причини за зачервени очи

Причини за зачервени очи – не подценявайте състоянието

Въпреки, че повечето причини за зачервени очи са безобидни, когато са придружени с други симптоми изискват внимание. Ако проблемът присъства в продължителен период от време е добре страдащият да се обърне към специалист. Не забравяйте, че очите допринасят за цялостното благосъстояние на човек, така че тяхното здраве трябва да е ваш приоритет. А разбирайки причините за зачервени очи и прилагайки подходящи превантивни мерки, и лечение това може да се осъществи. В статията ще намерите цялата информация както и решението на проблема.

Алергии – често срещани причини за зачервени очи

Алергичните реакции, независимо от вида на причинителя могат да се окажат предпоставка за зачервяване на очите. Когато имунната система прекомерно реагира на алергени, тя освобождава хистамини, което води до възпаление и дразнене на зрителния орган. Търкането на очите като вреден навик, изостря проблема, като разпространява хистамините допълнително. За борба със зачервените очи, причинени от алергия могат да се предприемат следните стъпки:

  • минимизиране излагането на алергени
  • затворени прозорци през сезоните с високо количество полен във въздуха
  • използване на пречистватели за въздуха

Сухота – една от известните причини за зачервени очи

Ако зачервяването е съпроводено от усещане за чуждо тяло в окото, парене и сърбеж, то вероятно става въпрос за сухота в очите. Състоянието се появява, когато естественото овлажняване в окото не е достатъчно поради намалена продукция или ускорено изпаряване на слъзен секрет. Причините за това са многобройни – от алергии, до прекомерно стоене пред екраните на дигиталните устройства, включително и приема на някои лекарства. За щастие има някои неща, които могат да се направят, за да се облекчи състоянието. Използването на изкуствени сълзи донякъде компенсира дефицита на естествени такива и спомага за овладяване на дразненето в краткосрочен план. Най-добрият начин за преодоляване на симптомите е да разберете кой е причинителя на проблема и да го елиминирате изцяло, ако разбира се това е възможно.

Синдром на компютърното зрение – една от съвременните причини за зачервени очи

В днешната дигитална ера продължителното използване на цифрови устройства като компютри, смартфони и таблети е станало неизбежно за мнозина. Прекомерното време пред екрана обаче може да доведе до дигитално напрежение на очите, известно още като синдром на компютърното зрение. То се характеризира се със симптоми като зачервени очи, умора на зрителния орган, главоболие и замъглено зрение. Синята светлина, излъчвана от екраните, може значително да повлияе на очното здраве и да предизвика сериозен дискомфорт. За да се преборите с дигиталното напрежение на очите, може да предприемете няколко лесни стъпки. Например да приложите правилото 20-20-20, да регулирате настройките за яркост и контраст на екрана. Не забравяйте да използвате и очила, филтриращи синята светлина, и когато можете да стоите по-далече от екраните. Освен това осигуряването на подходяща ергономичност и позициониране на екраните ще помогне за облекчаване на напрежението върху очите и врата.

Природно решение за различните причини за зачервени очи

Експертите от програма Очно здраве (Ocomed) горещо препоръчват прием на Околут Комби / Ocolut® Combi за подобряване на очното здраве. Тайната на този офталмопротектор е в пълния набор от очни пигменти и антиоксиданти. Всяка капсула съдържа оптимални количества от четирите най-мощни протектори на зрението – лутеин, зеаксантин, астаксантин, проантоцианидин. Съставките се допълват взаимно и осигуряват пълна пигментна и съдова защита на очите. При продължителен и редовен прием продуктът предпазва и възстановява съдовете на ретината, подобрява кръвоснабдяването в зоната на зрителния анализатор и възвръща нормалната зрителна острота. Освен това е с удобен прием – само по 1 растителна капсула, след хранене, което го прави икономически изгоден.

Потърсете в аптеките в страната или за по-удобно поръчайте сега онлайн от електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари