пресбиопия операция

Пресбиопия – полезна информация за лечение с операция

Лечението с операция е единствената възможност за някои хора с пресбиопия (известна и като старческо далекогледство). Това обаче не бива да е повод за притеснение. Интервенцията не е тежка и времето за възстановяване обикновено е кратко. Благодарение на нея се повишава качеството на живот на засегнатите и биха могли да се коригират други зрителни смущения.

Пресбиопия – най-важното за лечението с операция

Има различни хирургични методи за лечение на пресбиопия. Те се прилагат вече над 2 десетилетия и са доказали своята ефективност.

Най-често използваният метод за хирургично лечение на пресбиопия в съвременната практика е:

  • имплантиране на високотехнологична мултифокална (многофокусна) леща на мястото на увредената очна леща

Това позволява да се вижда добре на близко, средно и далечно разстояние.

Процедурата не изисква специална подготовка от страна на пациента. Единственото, което е необходимо, е при първата предоперативна консултация засегнатият да се подложи на цялостен офталмологичен преглед. Въз основа на него специалистът:

  • преценя състоянието на всеки пациент
  • взема правилното решение дали пациентът е подходящ за операция и коя е най-целесъобразната техника

Операцията се извършва в амбулаторни условия с локална упойка (няколко капки анестетик в окото), за да няма дискомфорт.

По правило времето за възстановяване е кратко, а следоперативният период – лек

„На практика интервенцията е безболезнена и бърза. След сравнително кратко време пациентът може да се върне към обичайния си живот, като полага основни грижи за очното здраве“. Това казват експертите. Като друго предимство на операцията те изтъкват възможността да се коригират и други зрителни смущения. „Благодарение на интервенцията и на факта, че лещите са персонализирани могат да бъдат коригирани други свързани зрителни нарушения при пациента. Примери за такива са миопия (късогледство), хиперметропия (далекогледство) и/или астигматизъм“, казват специалистите. В допълнение експертите отбелязват, че чрез отстраняване на увредената очна леща се предотвратява появата на катаракта в бъдеще. И накрая, но не по значение – пациентите изпитват подобрение в качеството на живот. Причината – вече няма нужда да носят прогресивни очила или очила за близко виждане, за да извършват ежедневните си дейности.

Ефектът от лечението на пресбиопия с операция може да е още по-добър с приема на…

Околут Комби/Ocolut® Combi – мощен офталмопротектор, който доставя оптимално количество от най-важните пигменти и антиоксиданти за очи. Всяка капсула съдържа лутеин (10 mg), зеаксантин (750 μg), астаксантин (2 mg) и проантоцианидин (50 mg). Формулата е такава, че да осигурява пълна пигментна и съдова очна защита.

ТриОмега 1000+/TriOmega® 1000+ – осигурява есенциалните омега-3 мастни киселини и токоферол – най-активната форма на витамин Е. Така се грижи за здравето на очните тъкани.

И двата продукта са напълно безопасни и са подходящи за продължителен прием. Препоръчани са от висококвалифицираните офталмолози от програма Очно здраве (Ocomed).

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари