понижаване на очното налягане

Практики за понижаване на очното налягане – опитайте ги!

Понижаване на очното налягане е важно за предотвратяване на по-сериозни очни заболявания, като глаукома например. Вътреочното налягане играе решаваща роля за поддържане формата на окото и осигуряване на правилното функциониране на зрителния нерв и ретината. Ако то е прекалено високо може да увреди тези структури, което да доведе до намаляване или загуба на зрението. Затова и в тази статия ще се задълбочим в ефективните стратегии за понижаване на очното налягане и оптимално очно здраве.

Балансирана диета за понижаване на очното налягане

Храненето със здравословна и балансирана диета е полезно по отношение поддържане на очното налягане. Ако имате проблеми с нивата на кръвната захар, това може да е предпоставка за неговото повишаване. За да намалите глюкозата в кръвта е добре да изключите доколкото е възможно консумирането на захар и въглехидрати, като сладки неща, хляб и нишесте. Най-добре е да се съсредоточите върху диета, богата на антиоксиданти, витамини С и Е, омега-3 мастни киселини и цинк. Това ще насърчи здравето на очите и ще помогне за понижаване на очното налягане по естествен и здравословен начин. Включете храни като листни зеленчуци, цитрусови плодове, ядки и риба.

Управляване на стреса за понижаване на очното налягане

Хроничният стрес може да допринесе за повишено очно налягане. Това налага вземане на навременни мерки за неговото понижаване. Практикуването на техники за релаксация като дълбоко дишане, медитация и слушането на отпускаща музика може да облекчи стреса и да насърчи здравето на очите.

Поддържане на здравословно тегло за понижаване на очното налягане

Наднорменото тегло е предпоставка за развитие на диабет тип 2, а метаболитното нарушение се характеризира с високо ниво на глюкоза в кръвта. Както посочихме по-горе това повишава риска от развитие на глаукома. Затова и свалянето на излишните килограми е добра стъпка за понижаване на очното налягане. Как да стане това? Освен чрез храната, редовната физическа активност е идеално допълнение към тази стратегия. Упражнения като бързо ходене, плуване и колоездене подобряват кръвообращението, повишават тонуса в тялото и помагат за поддържане на добро зрение. Трябва да се избягват упражнения, които изискват пози с висене на главата надолу или вдигането на тежести. Те всъщност увеличават вътреочното налягане.

Дигитална хигиена за понижаване на очното налягане

Непрестанното взиране в екраните на компютър, таблет или телефон се оказва пагубно за очите. Дигиталните устройства са една от причините за повишаване на очното налягане. За съжаление живеем в такъв свят, в който комуникацията и работата ни зависят от тях. Затова и цялостното им изключване от ежедневието ни не е вариант. Единствено може да се предприемат някои мерки за практикуване на дигитална хигиена за понижаване на очното налягане. Спазването на правилото 20-20-20 е добър избор. Може да предпазите очите си от синята светлина, която излъчват екраните със специални очила с покритие. Освен това е добре да се стараете да няма прекалено голям контраст между светлината в помещението, в което се намирате и тази, която се излъчва от дигиталните екрани.

Отговорът на природата за понижаване на очното налягане

За намаляване на вътреочното налягане и редуциране на риска от глаукома, е добре да се приема природен продукт с доказан ефект и качество. Според специалистите у нас Околут Комби / Ocolut® Combi е идеално средство в този случай. Мощният офталмопротектор доставя на очите всички необходими пигменти и антиоксиданти. Във всяка капсула се съдържат оптимални дози лутеин, зеаксантин, астаксантин, проантоцианидин. Рационалната комбинация в състава на продукта осигурява пълна пигмента и съдова защита на очите. Действието на активните съставки е насочено в посока възстановяване плътността на макулния пигмент, намаляване на очното налягане и риска от развитие на глаукома. Продуктът е с висок профил на безопасност и подходящ за продължителна употреба. Дозира се изключително икономично, само по 1 капсула дневно, след хранене.

За здрава ретина и добро зрение потърсете натуралното средство в аптеките или го поръчайте онлайн от електронен магазин МоМо – www.momo.bg, където може да разгледате за актуални промоции.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари