подобряване здравето на очите

Подобряване здравето на очите при работа с компютър

Спазването на няколко правила при работа пред компютърния екран може да е от полза за подобряване здравето на очите. В края на работния ден мнозина се сблъскват с неприятните сухота в очите, двойно виждане и синдром на компютърното око. Тъй като дигитализацията навлиза все повече в ежедневието ни, в следващите редове споделяме няколко препоръки за по-добра хигиена на зрението на работното място.

Оптимизиране на работната среда

Организацията на работното пространство може да повлияе на очното здраве, когато прекарвате пред компютъра цял ден. Първо и най-важно, екранът на дигиталното устройство трябва да е на разстояние от 50 до 70 см от очите, като центърът на екрана трябва да е на 10-12 см под нивото на очите. Ако редовно разглеждате документи, докато работите на компютъра, поставете ги на стойка до екрана, за да не се налага постоянно да променяте фокуса на зрението. Също така е важно да вземете предвид осветлението и отблясъците на екрана, тъй като те могат да причинят значително напрежение в очите. Уверете се, че стаята е добре осветена и екранът не е по-ярък от околната среда. За да намалите отблясъците от прозорците, използвайте щори, сенници или завеси.

Спазване на правилото 20:20:20 за подобряване здравето на очите

Това упражнение е особено полезно за намаляване на симптомите на напрежение в очите, защото дава възможност за промяна на фокуса между различни разстояния. Самото правило е просто и лесно за изпълнение: на всеки 20 минути, когато гледате екрана на компютъра, спрете и фокусирайте погледа върху обект на 20 фута (6 метра) разстояние за 20 секунди. Може да е от полза да зададете повтаряща се аларма за изпълнение на правилото, докато придобиете навик.

Редовни посещения при офталмолог

Ако имате добро зрение, може да смятате, че не е необходимо да посещавате редовно очен лекар. Въпреки това, профилактичните очни прегледи могат да ви помогнат да изпреварите всички проблеми, възникващи от работата пред компютър. Вашият очен лекар може също така да проведе рутинни тестове за други проблеми със здравето на очите, като глаукома или катаракта, както и свързани със зрението симптоми на диабет и високо кръвно налягане.

Прием на природен продукт за подобряване здравето на очите

Специалистите от програма Очно здраве горещо препоръчват на хората, които прекарват часове пред компютърния екран, прием на Околут Комби / Ocolut® Combi. Този природен офталмопротектор предоставя необходимата защита на зрението от синята светлина. Постига този ефект благодарение на рационалната комбинация от лутеин, зеаксантин, проантоцианидин и астаксантин. Активните съставки оказват пълна пигментна и съдова защита на очите. При редовен прием има положителен ефект за превенция и лечение на най-често срещаните очни заболявания. Дозира се по 1 капсула дневно, след хранене, което улеснява придържането към терапията и е икономически изгодно. Няма данни за противопоказания, дори при продължителен прием. Търсете в аптеките в страната или поръчайте онлайн от електронен магазин Момо – www.momo.bg.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари