обезпокоителни зрителни смущения

Обезпокоителни зрителни смущения – за какво подсказват?

Очното здраве не бива да се пренебрегва, тъй като някои обезпокоителни зрителни смущения могат да са индикация за сериозни заболявания. В следващите редове споделяме кои признаци подсказват, че е препоръчително да посетите офталмолог.

Флуктуации в зрението

Ако в центъра на зрителното поле, започнете да наблюдавате появата на тъмни петна, това е индикация за посещение на очен лекар. Този симптом може да подсказва за развитието на диабетна ретинопатия. Причина за очното заболяване е поддържане на високи нива на кръвната захар за продължителен период от време, което уврежда стените на кръвоносните съдове в задната част на окото. Когато те не функционират добре снабдяването с кислород на ретината се влошава. Тогава е възможно образуването на нови кръвоносни съдове, които да компенсират недостатъчното оросяване в тази зона. Ако не се овладее своевременно диабетната ретинопатия може да доведе до загуба на зрението. Най-успешната стратегия за овладяване на очното заболяване е контролиране на диабета и нивата на глюкоза в кръвта.

Замъглено виждане и поява на петна в зрителното поле – обезпокоителни зрителни смущения

Замъгленото зрение или появата на петна, може да са индикация за напреднала фаза на глаукома. Очното заболяване е свързано с прогресивно и необратимо увреждане на очния нерв. Изключително важно е да се правят профилактични очни прегледи, тъй като глаукомата първоначално не се проявява с изразена симптоматика, а в напредналите етапи може да доведе до слепота. Причина за развитие на болестта е повишено очно налягане.

Сухота в очите

„Сухите очи” често са провокирани от фактори на околната среда. Неблагоприятните климатични условия като студен и сух въздух или продължителното взиране в екраните на дигиталните устройства са водещи причини за проблема. Хормоналният дисбаланс, например по време на менопауза или бременност, също може да предизвика усещане за сухота в очите. Ако състоянието не отминава е добре да се консултирате с лекар, защото някои автоимунни заболявания, като лупус, може да са съпътствани от сухота в очите.

За профилактика и овладяване на споменатите обезпокоителни зрителни смущения може да се доверите на изцяло природен продукт

Висококвалифицираните специалисти от екипа на програма Очно здраве (Ocomed) препоръчват продукта Околут Комби/Ocolut® Combi за профилактика на споменатите очни заболявания. Този изцяло натурален продукт осигурява пълната гама от необходими пигменти и антиоксиданти за очи. Всяка капсула съдържа оптимално количество лутеин (10 mg), зеаксантин (750 μg), астаксантин (2 mg), проантоцианидин (50 mg). Активните съставки са съчетани така, че взаимно да потенцират ефекта си.

Лутеинът защитава ретината от неблагоприятното влияние на свободните радикали. В комбинация със зеаксантинът неутрализират вредните UV лъчи. Астаксантинът предотвратява негативните ефекти на свободните радикали в ретината. Проантоцианидинът подобрява микроциркулацията в тази зона на зрителния анализатор.

Тази рационална комбинация осигурява пълна пигментна и съдова защита на очите. Продуктът е с висок профил на безопасност и няма данни за противопоказания, дори при продължителен прием.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари