лечение на късогледство при деца

Лечение на късогледство при деца – 2 лесни правила

Подходите за лечение на късогледство при деца са изключително актуална тема, тъй като броят на малчуганите с миопия прогресивно нараства през последните години. Въпреки че наследствената предразположеност си казва думата за развитието на късогледство при децата, факторите на околната среда също са от значение. Те включват ограничено време, прекарано на открито и увеличено време на закрито за извършване на дейчности пред екраните на дигитални устройства. Д-р Кимбърли Чан, оптометрист в Бостънското детско отделение по офталмология, има надежда, че въпреки прогнозите, че половината от световното население ще бъде с късогледство до 2050 г., то може да бъде предотвратено.

Превенцията е най-доброто лечение на късогледство при деца

Детето е по-застрашено от развитие на късогледство, ако родителите му го имат. Но проучванията показват, че прекарването на ограничено време на открито също излага децата на повишен риск от миопия. Когато хората са изложени на дневна светлина, мозъкът увеличава освобождаването на допамин – хормон, който изпраща съобщения до нервните клетки в цялото тяло. Подходящото количество допамин към ретината ще забави удължаването на окото.

Дейностите, които децата извършват на закрито, също са свързани с повишен риск от късогледство. У дома и в училище малчуганите натоварват очите си от много четене, писане и други дейности, които изискват фокусиране върху обект на близко разстояние. Разбира се ролята на родителите не е да ограничават времето за образование на децата, а да направят учебните дейности по-безопасни за очното здраве. Ето защо е важно да се насърчават честите почивки при четене и особено при взиране в монитор, телефон или таблет. Американската академия по офталмология препоръчва на всеки 20 минути работа пред дигитален екран децата да фокусират погледа си върху обект на разстояние 20 фута за поне 20 секунди.

Другата основна препоръка към родителите е да насърчават времето, прекарано на открито от децата

Дали ще бъде игра, разходка или друга ангажираща дейност, няма значение, стига детето да бъде извеждано ежедневно навън. „Ако децата прекарват повече време навън, вероятно стоят по-малко на закрито, извършвайки дейности, натоварващи окото“, казва д-р Чан. Проучванията показват, че прекарването на около два часа на ден на открито може да предотврати късогледството. В допълнение препоръките за предотвратяване или забавяне на прогресията на миопия предпазват детските очи и от други опасни заболявания, като катаракта и глаукома.

Природно допълнение за здравето на детските очи

На нашия пазар се предлага отлично средство за профилактика и лечение на детско късогледство. Околут / Ocolut® е 100% природен офталмопротектор за добро зрение, препоръчван от специалистите от програма Окомед. Изцяло природният продукт е специално разработен с грижа за детското зрение. Съставът му е рационална комбинация от естествените очни пигменти лутеин 6 mg и зеаксантин 450 mcg. Съставките са дозирани прецизно и осигуряват нужната дневна доза от очни пигменти за добро зрение.

Продуктът не само помага за подобряване на зрителната острота, нощното виждане и късогледството, но и допринася за намаляване на риска от макулна дегенерация и катаракта. Напълно безопасен е. Има отлична поносимост и е подходящ за продължителен прием. Дозировката е удобна за децата и икономически изгодна за родителите – по 1 капсула дневно, след хранене. Търсете в аптеките или поръчайте от сайта на онлайн магазин МоМо – www.momo.bg.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари