диабетна ретинопатия лечение

Диабетна ретинопатия – лечение с домашни средства

Днес ще ви покажем как да подсилите назначеното от вашия лекар лечение на диабетна ретинопатия – едно от най-честите усложнения на диабета. Доверете ни се и си осигурете по-добро зрение.

Наблегнете на боровинковия сок

Пийте ежедневно сок от боровинки. Тези малки тъмносини плодчета крият невероятни ползи за здравето на засегнати от диабетна ретинопатия очи. Причината за положителния им ефект е високото съдържание на антоцианозиди. Това са флавоноиди, за които е доказано, че укрепват кръвоносните съдове на окото и намаляват кървенето на ретината.

Приемайте чай от гинко билоба, за да усилите ефекта от предписаното лечение на диабетна ретинопатия

Гинкото е едно от най-добрите природни средства за овладяване на диабетна ретинопатия. Благодарение на силно изразените си антиоксидантни свойства това древно растение подобрява кръвообращението и защитава нервните клетки на очите от увреждания. Насладете се на ползите му, като си приготвите чай. За целта запарете за 5 мин. 1 с.л. листа от Гинко билоба в 250 мл вряща вода. Прецедете, след като течността се охлади. Пийте по 1 чаша дневно.

Пийте чай от глухарче и репей

Според практикуващите традиционна китайска медицина състоянието на очите е пряко свързано с това на черния дроб. Ето защо, за да подобрят очното здраве, те препоръчват детоксикация на организма. Особено удачни за целта са растения с детоксикиращ ефект като глухарчето (радика) и репея. Уверете се лично в ползата им, като си направите запарка от тях. Добавете 1 ч.л. глухарче и 1 ч.л. репей в 250 мл вряща вода. Запарете за 5 минути, прецедете и пийте ежедневно.

Добавете фреш от портокал и грозде към закуската

Изстискайте сока на един портокал. Изсипете го в блендер и добавете 7 зърна грозде и малко вода. Блендирайте за няколко секунди. Пресипете в чаша и пийте на малки глътки. Благотворният ефект на напитката върху зрението се дължи на съдържащия се в нея флавоноид рутин, който оказава положително действие върху кръвообращението на ретината.

Доверете се на два доказани природни продукта, които допълват назначеното лечение на диабетна ретинопатия

Ние от екипа на програма Очно здраве (Ocomed) препоръчваме комбинирания прием на две изпитани природни средства, с които засегнатите от диабетна ретинопатия да допълят лечението.

Околут Комби/Ocolut® Combi гарантира пълна пигментна и съдова защита на очите, като ги снабдява с всички необходими пигменти и антиоксиданти. Всяка растителна капсула на мощния офталмопротектор доставя оптимално количество лутеин (10 мг), зеаксантин (750 μg), астаксантин (2 мг), проантоцианидин (50 мг). Съставките са комбинирани така че да:

  • предпазват и възстановяват съдовете на ретината
  • подобряват кръвоснабдяването в зоната на зрителния анализатор
  • намаляват пропускливостта на капилярите и перивенозната тъкан

Ентан/Entan® е универсален съдов протектор, който съдържа пълна и рационална комбинация от биофлавоноиди (проантоцианидин и екстракт от Гинко билоба – флавон гликозиди и терпин лактони). Активните вещества подобряват кръвообращението и допринасят за укрепването на малките кръвоносни съдове в ретината.

И двата продукта са напълно безопасни, имат отлична поносимост и са подходящи за продължителен прием.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари