вредно за очите

Вредно за очите – ето с какво да внимаваме в ежедневието!

Всички знаем, че прекаляването с дигиталните устройства е вредно за очите, но опасностите, които дебнат зрението, не се изчерпват дотук. Тъй като някои на пръв поглед безобидни ежедневни навици може да имат негативни последици за очното здраве, в следващите редове споделяме с какво да внимавате. Бъдете сигурни, че зрението ще ви се отблагодари!

Отопление – възможно ли е да е вредно за очите?

Невероятно, но факт, поддържането на висока температура чрез постоянно увеличаване на градусите на климатика може да има негативни последствия за очното здраве. Причината е, че сухия горещ въздух буквално изсмуква влагата от очите. А липсата на естествено овлажняване може да увреди роговицата и да предизвика неприятни симптоми. Най-честите оплаквания са от зачервяване, парене, усещане за чуждо тяло в окото и замъглено виждане. Добра стратегия за предотвратяване на сухота в очите през отоплителния сезон е успоредно с климатика да се използват устройства за овлажняване на въздуха в затворените пространства.

Козметични грешки могат да увредят зрението

Един от най-разпространените методи за почистване на грима от окото е чрез нанасяне на различни козметични средства посредством памучен тампон. Но трябва да внимаваме с този ритуал поради две причини. Силното разтъркване може да нарани горния слой на окото и роговицата. А повечето препарати за сваляне на грим като мицеларна вода и тоалетно мляко съдържат бензалкониев хлорид. Тази съставка е токсична за повърхността на окото и продължителното прилагане на химикала крие риск от възпаление, увреждане на тъканите около зрителния анализатор и дискомфорт. Любителките на изкуствените мигли също трябва да са особено внимателни, защото обикновено при поставянето им се използват токсични залепващи материали. Носенето на изкуствени мигли може да благоприятства натрупването на бактерии и прах, което създава предпоставки за очни инфекции.

Носене на лещи – кога е вредно за очите?

Контактните лещи безспорно са удобство за хората, които се нуждаят от коригиране на зрението. Но когато не се сменят редовно, лещите може да са причина за влошено очно здраве. Част от негативните последици са очните инфекции и механични увреждания. Най-разпространеният проблем сред хората, носещи контактни лещи, е възпалението на роговицата, познато още като микробен кератит. Важно е да отбележим, че най-голям риск от инфекции при носене на лещи съществува, когато се къпем или спим с тях.

А ето и какво е полезно за очите!

Висококвалифицираните специалисти от програма Очно здраве (Ocomed) горещо препоръчват прием на Околут Комби / Ocolut® Combi, за да поддържаме очното здраве на ниво. Този висококачествен природен офталмопротектор съдържа оптимални количества от най-важните пигменти и антиоксиданти за зрението – лутеин 10 mg, зеаксантин 750 µg, астаксантин 2 mg, проантоцианидин 50 mg. Рационалната комбинация на четирите активни съставки осигурява пълна пигментна и съдова защита за очите. При редовен прием резултатът е подобряване на очното здраве, профилактика и овладяване на най-разпространените зрителни проблеми и рефракторни нарушения.

Продуктът се приема по 1 растителна капсула (VGcaps) дневно, след хранене. Дозировката улеснява придържането към терапията. Продуктът е икономически изгоден. Подходящо е да се приема и от вегани, вегетарианци и постещи. Няма данни за противопоказания и нежелани ефекти. Наличен е в аптеките в страната. Следете за изгодни промоции и онлайн в сайта на електронен магазин МоМо www.momo.bg.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари