очи

3 важни особености за нашите очи и зрение

Благодарение на нашите очи можем да видим света около нас. И благодарение на тях можем да надникнем в човешкия ум и емоции. Нашите очи и зрение имат изумителни способности. Да разгледаме по-конкретно 3 уникални възможности и важни необходимости на очите и зрението.

1. Нашите очи се нуждаят от пространство

Тесните и малки пространства силно влияят за развитието на късогледство. Жителите на големите градове например често нямат възможност да гледат надалеч, тъй като почти всички обекти са близо разположени. В селските райони откритите пространства са повече. Така човек често „тренира“ своите очи, поглеждайки обекти, които са далеко, а после такива, които са непосредствено пред него. Затова родителите е добре да насочват внимание на своите деца към обекти, които са разположени далече. Иначе светът на детето ще се ограничи до предметите на бюрото и монитора на лаптопа и ще се повиши рискът от увреждане на неговите очи и зрение.

2. Виждаме ли нечии очи, виждаме и нечии емоции и ум

Както се казва „очите никога не лъжат“. Те могат да отразят емоционалното състояние и нагласа. Органът на зрението се явява „проводник“ на информация за анализиране на нашия мозък. При това той притежава способността винаги да коригира образите, които ние възприемаме. Мнозина са чували, че изображението се проектира върху ретината „с главата надолу“, а в нормално положение го трансформира нашият мозък. В това лесно ще се убедим, ако сложим специални очила, които могат да обърнат картинката. След известно време мозъкът ни ще се приспособи и нарушеното зрение ще изчезне.

3. Пигментна и антиоксидантна защита – важна необходимост за нашите очи

Очните пигменти са от ключово значение за здравите очи и зрение. Лутеин е важен очен пигмент за основна защита от очните заболявания. Но този пигмент не се синтезира в тялото. Затова е изключително важно да се осигури неговото постъпване в организма чрез външен прием. Клинични изследвания доказват, че за пълна пигментна защита лутеин трябва да се приема в комбинация със зеаксантин. Лутеин и зеаксантин имат важна роля в профилактиката на много очни заболявания и осигуряват мощна офталмозащита. Необходимостта от нея започва още в детството и нараства с напредване на възрастта.

Необходимите очни пигменти – лутеин и зеаксантин, се съдържат във високоефективните природни офталмопротектори Околут/Ocolut® и Околут Дуо/Ocolut® Duo.

За осигуряване на пълна пигментна и съдова защита за очите може да се разчита на Околут Комби/Ocolut® Combi. Продуктът съдържа уникална комбинация от всички необходими пигменти и антиоксиданти за очи – лутеин, зеаксантин, астаксантин и проантоцианидин.

С иновативните продукти от Фамилия Околут Програма Очно здраве предлага сигурна и качествената здравна грижа за нашите очи и зрение.

сини очи

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари