Цвят на очите – прозорец към здравословното ви състояние

Поетите са в основата на романтичното отношение към очите като прозорец към душата на човека. Развитието на медицината и все по-пълните познания на лекарите допълват това схващане и днес на очите може да се гледа и като на прозорец към сегашното и бъдещо здравословно състояние на организма. За целта от значение е основно това какъв цвят на очите има човек.

Различен цвят на очите – различен риск от проблеми със зрението

Напоследък се разкриват нови и изненадващи данни за това как цветът на очите показва доколко здраво е зрението на човека. Например известно е, че хората със сини очи са много чувствителни към светлината. Тяхната фотофобия е много по-силна отколкото при хората, чиито очи са оцветени в тъмната гама. Освен това днес се знае, че зеленият цвят на очите повишава риска от развитие на рак на окото.

За бъдещото развитие на проблеми с очите и зрението обаче не може се съди само по цвета на очите на човека, защото зрителни нарушения се развиват вследствие на редица други причини.

Основни причини за проблеми с очите

Зрителните нарушения са резултат от системно натоварване на очите и действието на фактори като:

– редовна работа на компютър

– пребиваване дълго време на открито под увреждащото действие на УВ-лъчите

нездравословно хранене

– напредване на възрастта и др.

За намаляване на риска от зрителни нарушения, независимо от вашия цвят на очите

От ключово значение за намаляване на риска от проблеми с очите е минимизиране влиянието на горепосочените фактори. За допълнително подхранване на зрението екипът на програма Очно здраве (Ocomed) предлага и допълнителна помощ от природата.

Опитът на медицинските екипи, стремящи се да осигурят пълна подкрепа за очите и зрението, е систематизиран и проучен, за да се създаде серията продукти за очи Околут/Ocolut®. Тези продукти действат като силни офталмопротектори, т.е. снабдяват организма с необходимите пигменти за очи, които осигуряват силно и остро зрение, независимо от индивидуалния цвят на очите. С продукти Околут очите ви ще бъдат не само красиви, но и здрави – един красив прозорец към душата ви.

Ybilei_20-god_Borola_2

Save

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари