Безплатни прегледи за хора с диабетна ретинопатия в гр. Габрово

Как да се справяте по-добре при проблеми с очите?

Разнообразните проблеми с очите и зрението водят до различни по тежест смущения в начина на живот на засегнатия. Катаракта, макулна дегенерация, пигментен ретинит, ретинопатия, нощна слепота – това са все очни заболявания, страдащите от които са възпрепятствани, дори лишени от възможността да шофират, четат и като цяло да виждат нормално. Как се живее с подобни проблеми?

Последици от поява на проблеми с очите

Изброените по-горе зрителни нарушения засягат хора на различна възраст. Когато са живели нормално и изведнъж се появи проблем, който влошава зрението им, засегнатите неминуемо се травмират и депресират. Едва около 20% от хората с очни заболявания, макар и леки, работят, а много от тях са принудени да крият проблема си, за да запазят работното си място.

Профилактика на проблемите с очите

Всеки, който страда от замъглено зрение, влошаване на централното или периферно зрение, повишена чувствителност към светлина, трудно адаптиране към тъмнина или поява на петна в зрителното поле трябва да се консултира с офталмолог и да премине очен преглед. Изброените оплаквания може да са симптом на сериозно очно заболяване като дегенерация на макулата, глаукома или пигментен ретинит. Подобни заболявания изискват своевременно откриване, за да се запази максимална част от зрението и за да не се стигне до необратими загуби. В други случаи оплакванията може да са сигнал за налична катаракта (перде на окото), която се отстранява лесно и бързо и нормалното зрение се възстановява в много голяма степен.

За забавяне на прогресията на зрителните заболявания и поддържане на нормално зрение

Появата на проблеми с очите няма как да бъде избегната, но може да се вземат успешни мерки за забавяне или дори преодоляване на зрителните увреждания. Наред със задължителните профилактични прегледи при офталмолог, ние от програма Очно здраве препоръчваме и прием на качествени офталмопротективни продукти.

От една страна, всеки може да си набави пълен набор от необходимите антиоксиданти, минерали и витамини за очи чрез приема на Оксибор Форте/Oxybor® Forte. От друга страна, за хората с проблеми с очите предлагаме висококачествените продукти от серия Околут/Ocolut®. Приемът на трите продукта от тази серия, според индивидуалните нужди, доставя необходимите очни пигменти, които организмът не може да произвежда сам. По този начин се помага за поддържане и подобряване на зрението при страдащите от макулна дегенерация, катаракта, неоваскуларна глаукома, пигментен ретинит и др.

Ybilei_20-god_Borola_2

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари