заболявания на ретината

Топ 3 заболявания на ретината

Мерките за профилактика и лечение на различните заболявания на ретината са от изключителна важност за запазване на зрението. От ключово значение в случая е да знаем кои са най-значимите заболявания на ретината, криещи сериозен риск от зрителни увреждания.

Ретина. Последствия при заболявания на ретината

Ретината е разположена в задната част на очната ябълка. Представлява прозрачна структура, образувана от силно фоточувствителни клетки. Това е една от метаболитно най-активните и податливи на увреждане структури в организма. Централната й зона се означава като макула и отговаря за централното зрение. Различните заболявания на ретината водят до нейното частично или цялостно увреждане, засягащо и макулата. Затова последствията може да засягат както периферното, така и централното зрение.

При здраво око роговицата и лещата фокусират светлината точно върху ретината. Това е главното условие за поддържане остротата на зрението. Пораженията при нелекувани заболявания на ретината е възможно да доведат до необратими последствия върху него.

Най-честите заболявания на ретината

Офталмологичната практика показва, че повече от половината от случаите на нарушено зрение се провокират от заболявания на ретината. С най-голяма честота се срещат 3 от тях:

Трите състояния нерядко прогресират до сериозно намаляване на зрението и са сред водещите причини за слепота в световен мащаб. Данните сочат, че само на пролиферативната диабетна ретинопатия се приписват около 20 хиляди случая на слепота годишно. Програма Очно здраве (Ocomed) се присъединява към апела на световните специалисти за навременно диагностициране и лечение на водещите заболявания на ретината.

Заболявания на ретината – лечение

Програма Очно здраве осигурява възможност за консултация с водещи офталмолози при съмнение за налично ретинално заболяване. Специалистите от програмата, насочват вниманието към приема на продуктите от серия Околут и серията от допълващи ефекта им продукти. Те допълват идеално лечението на всички типове заболявания на ретината.

Ефективно решение при лечение на пигментен ретинит и дегенерация на макулата предлага Околут Дуо/Ocolut® Duo. Той е сред най-мощните природни продукти за поддържане на зрението, осигуряващ двойна пигментна защита на очите.

При пролиферативна диабетна ретинопатия може да се разчита на комбинацията от Околут Комби/Ocolut® Combi и Неостат/Neostat®. Двата продукта допълват ефекта си за максимална пигментна и съдова защита на ретината и блокиране на патологичните неоваскуларни процеси в нея.

Открити навреме, и лекувани с доказаните продукти Околут, всички заболявания на ретината може да бъдат успешно овладяни, а зрението – напълно запазено.

сини очи

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари