предиабет

Предиабет (преддиабет) – влияние върху зрението

Предиабет е състоянието, непосредствено предшестващо диабета. У нас то често се означава и като преддиабет. Според данните на Световната Здравна Организация от диабет в световен мащаб страдат около 300 милиона души, а още 500 милиона имат предиабет. Около половината от тях не са диагностицирани и се очаква състоянието им почти сигурно да прогресира до същински диабет.

Проблемите с очите и зрението са сред основните усложнения, съпътстващи предиабета. За всеки диагностициран с предиабет е добре да познава както тези проблеми, така и конкретните офталмологични грижи, които трябва да полага, попадайки в тази рискова за увреждане на зрението група.

Предиабет – влияние върху зрението

Предиабетът се асоциира с повишаване на кръвната глюкоза, която обаче не достига високите стойности, характерни за диабета. Въпреки това поне 8% от хората с диабет са развили своите проблеми със зрението още в периода на предшестващия преддиабет.

Очни заболявания, провокирани от предиабета. Най-често срещаните болести на очите сред страдащите от предиабет са:

Диагностицирането с предиабет повишава риска от тези заболявания съответно с 80, 60 и 40% спрямо риска при хора с нормална кръвна захар. Късното откриване на тези очни заболявания е водеща причина за загубата на зрение при пациентите с диабет.

Всяка поява на трайно зрително нарушение трябва да насочва към изследване на кръвната захар за навременно установяване на евентуален предиабет. Всички диагностицирани с това състояние попадат в рисковите групи за необратимо увреждане на зрението и е препоръчително да полагат профилактични офталмологични грижи.

Предиабет – профилактика на съпътстващите зрителни нарушения

Удачно средство, на което могат да разчитат всички, попадащи в рисковите групи за увреждане на зрението, е комбинираният природен продукт Околут Комби/Ocolut® Combi. Той осигурява пълна пигментна и съдова защита на очите. Снабдява ретината с основните пигменти за очи – астаксантин, лутеин и зеаксантин и мощния антиоксидант проантоцианидин. Благодарение на своя състав Околут Комби заздравява фините кръвоносни съдове на окото, които са основните потърпевши от повишената кръвна захар при предиабет.

Околут Комби е препоръчително средство за превенция и допълващо лечение на диабетна ретинопатия, катаракта, глаукома, късогледство, сухота в очите и др. офталмологични заболявания.

Програма Очно здраве (Ocomed) предлага и природния продукт Ентан/Entan® като идеално допълващо средство за укрепване на кръвоносните съдове на окото, подобряване на микроциркулацията в областта на ретината и по-пълноценна превенция на диабетната ретинопатия.

Околут Комби и Ентан е висококачествена комбинация от природни продукти за поддържане на зрението, на която може да разчитат всички, диагностицирани с предиабет.

сини очи

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари