проблеми с очите при децата

Най-честите проблеми с очите при децата през лятото

Силната слънчева светлина, прашният въздух, хлорираната или замърсена вода в басейните или морето създават редица проблеми с очите при децата през лятото. Задача на всеки родител е да полага качествена офталмопротективна грижа с ефективни и щадящи детското зрение продукти. Предпазването на очите на децата от неблагоприятните атмосферни условия през лятото изисква специфични грижи, определяни от особеностите на конкретните проблеми с очите.

Програма Очно здраве (Ocomed) представя 3-те най-чести проблеми с очите при децата през лятото и доказано ефективно средство за тяхната превенция и овладяване.

Проблеми с очите при децата през лятото

Най-честите причини за проблеми с очите при децата през лятото са провокирани от алергии, конюнктивит или прекомерна сухота в очите.

Очните алергии са чест проблем при децата. Провокирани са от излагане на определени алергени, разпространението на които е най-широко именно през лятото. Характерната симптоматика включва парене, зачервяване и повишено сълзене на очите.

Конюнктивитът е вирусно заболяване, което се разпространява изключително лесно и бързо и също бележи пик през лятото. Проявите на конюнктивит при децата включват ясно различимо зачервяване на конюнктивата – лигавицата, покриваща клепача и предната част на очната ябълка. Освен това е налице силен сърбеж и раздразнение на окото. Стимулирането на личната хигиена и редовното миене на ръцете са водеща превантивна мярка срещу конюнктивит при децата. Значението й е огромно за избягване на усложненията.

Сухотата в очите е най-лекият, но и най-честият проблем с очите при децата през лятото. В основата му стоят високите температури, стимулиращи изпаряването на слъзната течност. Характерните симптоми включват сърбеж, усещане за песъчинки в очите и лесното разраняване на повърхността на окото след разчесване. Макар и лек, проблемът със сухотата в очите може да има сериозни последици, защото провокира раздразнение и възпаление на очите.

И трите от тези най-чести проблеми с очите при деца през летния сезон се влошават от действието на свободните радикали. Те имат сериозно влияние върху изключително деликатните и чувствителни структури на детското око. Редовното снабдяване с антиоксиданти и пигменти за очи е важна превантивна стъпка срещу проблемите с очите при децата.

Пълна офталмопротективна грижа при децата с един продукт

Екипът на програма Ocomed предлага природния продукт Околут/Ocolut® като източник на най-важните пигменти за детските очи с мощно антиоксидантно действие. Това са пигментите лутеин и зеаксантин.
Само една капсула Околут осигурява дневните дози лутеин и зеаксантин, от които се нуждаят детските очи. Редовният им прием помага за превенцията и по-бързото овладяване на посочените проблеми с очите при децата. Околут действа като вътрешен филтър, който предотвратява негативното въздействие на УВ-лъчите и другите летни фактори в дългосрочен план.
сини очи

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари