сълзене на очите

Сълзене на очите – най-честите причини

Сълзене на очите – кои са “виновниците”?

Всеки човек в даден момент от живота си може да стрaда от сълзене на очите, причиняващо сериозен дискомфорт по време на извършване на ежедневните задължения. Причините за проблема са многобройни, но кои от тях са най-често срещаните?

Наличие на възпалителен процес в окото

В много случаи сълзенето на окото е причинено от развитието на конюнктивит (възпаление на конюнктивата – лигавицата, която покрива задната страна на клепача и склерата). Освен сълзене се наблюдава и сърбеж, чувство за чуждо тяло, глождене, зачервяване, намалена зрителна острота. Пациентите, страдащи от конюнктивит обикновено се оплакват от оток на клепача, трудности при отваряне на очите сутрин след ставане от сън. В случай, че имате изброените симптоми е препоръчително да посетите офталмолог.

Употреба на козметика

Според много специалисти в желанието си да изглеждат красиви и привлекателни за околните, голяма част от представителките на нежния пол често прибягват до употребата на множество неподходящи или агресивни козметични средства, които може да причинят сълзене на очите. Такива са сенките, моливите и спиралите за очи, както и попадналите в окото фон дьо ден или пудра. За да се избегне сълзенето на очите се препоръчва жените да бъдат внимателни при купуването на гримове – да четат етикетите и да следят за това дали продуктът е надежден, дали не вреди на здравето на очите, да почистват редовно четките си за грим, да не ги предоставят за употреба на други жени, както и да не използват повече от два месеца един козметичен продукт.

Прекомерна работа пред компютъра

Това е една от най-честите причини за сълзене на очите. Обикновено системното прекарване на дълги часове пред монитора на компютъра и съсредоточаване на погледа в него води до т.нар. синдром на компютърното око. Вследствие на него освен сълзене на окото се наблюдава и главоболие, силна умора в очите и повишена чувствителност към светлина.

Как да се справим със сълзенето на очите, вследствие на дългата работа с компютър?

За да преодолеем сълзенето на очите и други подобни проблеми при работа с компютър от изключително значение е да снабдяваме редовно очите си със зрителни пигменти и антиоксиданти. Оптимални количества от тях (лутеин, зеаксантин, астаксантин и проантоцианидин) се съдържат в природния продукт Околут Комби/Ocolut® Combi.
Околут Комби осигурява мощна защита на очите от вредното въздействие на компютърния екран, като по този начин се предотвратява както сълзенето на очите, така и опасността от редица очни заболявания.
Успоредният прием на ТриОмега 1000+/TriOmega® 1000+, в който се съдържа комбинация от високо количество Омега–3 мастни киселини в комбинация с витамин Е помага за овладяване на неприятната сухота в очите, съпътстваща синдрома на компютърното око.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари