проблеми със зрението

Как и защо пушенето провокира проблеми със зрението?

И активното, и пасивното пушене имат сериозно негативно влияние върху здравето. Сред най-потърпевши от токсините в цигарения дим са очите ни. Ето защо всеки пушач би следвало да полага необходимите грижи за предпазване от проблеми със зрението.

От какви очни болести страдат най-често пушачите?

Сред основните нарушения на зрението, които тютюнопушенето провокира са:

1. Зачервени и сухи очи. Цигареният дим нарушава структурата и целостта на слъзния филм, покриващ очите. Ето защо голяма част от активните и пасивните пушачи се оплакват от зачервяване и сухота в очите.

2. Катаракта. Това е безспорният лидер сред характерните за пушачите проблеми със зрението.

3. Макулна дегенерация. Развитието на това зрително заболяване нараства с напредване на възрастта. Рискът обаче се увеличава многократно при пушачите. Изчислено е, че дори в по-млада възраст, те са изложени на 4 пъти по-голям риск от макулна дегенерация в сравнение с непушачите.

4. Съдови нарушения в окото. Компонентите на окото са изключително чувствителни към проблеми с оросяването им. Пушенето допринася за втвърдяване на стените на артериите, а това неминуемо нарушава притока на кръв към зрителния анализатор.

Защо цигареният дим е толкова мощен провокатор на проблеми със зрението?

Димът от цигарите е наситен с токсични съединения. Влиянието им върху организма е свързано с повишаване на оксидативния стрес, включително върху компонентите на окото. Затруднява се снабдяването с антиоксиданти, които са жизнено необходими за доброто зрение.

Затова всеки пушач трябва да предприеме мерки за подсигуряване на очите си с оптимално количество антиоксиданти. Това е ключовя мярка срещу проблеми със зрението от всякакъв порядък.

Програма Очно здраве (Ocomed) предлага доказани природни продукти от серия Околут. За намаляване на риска от различни проблеми със зрението продуктите Околут може да се комбинират със тези от допълващата серия на програма Ocomed:

Ybilei_20-god_Borola_2

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари