дегенерация на макулата на окото

Дегенерация на макулата на окото – ето как да се забави

Днес ще ви представим няколко природни средства, с чиято помощ можете успешно да забавите развитието на дегенерация на макулата на окото – една от водещите причини за загуба на зрението.

Чай от шафран

Шафранът е изключително ефективен за спиране прогресията на макулна дегенерация. Той има високо антиоксидантно съдържание, подпомага снабдяването на тъканите с кислород и предотвратява клетъчната смърт (апоптоза). Това сочи изследване на Католическия университет на Светото сърце в Италия. Авторите на проучването посочват, че съдържащият се в екзотичната подправка шафранал намалява дегенерацията на очните клетки, улавящи светлината, и подобрява функцията на кръвоносните съдове на очите.

Уверете се в ползите на шафрана, като си приготвите чай от него. Сложете 1 ч.л. (около 5 гр) шафран в 250 мл вряща вода. Отстранете от котлона и запарете за 5 минути. Прецедете течността и по желание подсладете с мед.

Тиквени семки

Семената от тиква са друго природно средство за забавяне развитието на макулна дегенерация. Това е заключението от изследване на Университета Лесли в Кеймбридж, САЩ. Причината е, че са богати на цинк и незаменими мастни киселини – все вещества, които са важни в борбата срещу очните заболявания.

Препоръчителната дневна доза тиквени семки е 3 с.л. (около 24 гр). Желателно е да ги консумирате сурови и безсолни.

Чай от Гинко билоба – помага за забавяне дегенерация на макулата на окото

Известно е, че Гинко билоба е периферен вазодилататор, венозен вазоконстриктор, невропротектор и диуретик. Благодарение на високото съдържание на флавоноиди подобрява кръвообращението в тялото и в частност в зрителния нерв. Изследване на Лондонското училище по хигиена и тропическа медицина потвърждава ефективността му срещу дегенерация на макулата. Включените в проучването пациенти с макулна дегенерация са разделени на 2 групи. Първата приема 60 мг Гинко билоба дневно, а втората – 240 мг. Сравнителният анализ на резултатите показва, че доброволците от втората група значително са подобрили зрението си.

Изпитайте ползите от Гинко билоба, като си приготвите чай или си осигурите прием на универсалния съдов протектор Ентан/Entan®.

Мощен природен продукт, който успешно се прилага срещу дегенерация на макулата на окото

За още по-добър ефект ние от екипа на програма Очно здраве (Ocomed) препоръчваме да комбинирате приема на посочените семена и напитки с Околут Дуо/Ocolut® Duo. Това е изцяло натурален продукт, който съдържа оптимално количество естествени очни пигменти – лутеин (20 мг) и зеаксантин (1500 μg). Съставките са комбинирани така че да осигуряват мощно офталмопротективно действие и двойна защита на очите и зрението. Продуктът се прилага успешно както за превенция, така и за поддържащо лечение на макулна дегенерация, особено за възрастово-обусловената (сенилната) форма. Предлага се в иновативни растителни капсули (VGcaps), подходящи за вегани и вегетарианци. Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции. Има отлична поносимост и е подходящ за продължителна употреба. Дозира се по 1 растителна капсула дневно, след хранене.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари