работа с компютър

При работа с компютър – ето как да опазите зрението си!

Днес малки и големи все по-често прекарват голяма част от ежедневието си пред компютъра. Независимо каква е основната цел за работа с компютър, гледането часове наред в екрана уморява окото и създава усещане за сухота, парене и дискомфорт. Впоследствие, при прекомерно и системно използване на компютър, е възможно да се стигне до по-сериозни зрителни проблеми като размазано зрение, трудно фокусиране и промяна във възприятието на цветовете.

Синдром на компютърното око е сред най-разпространените зрителни нарушения в съвременното общество и в голяма част от случаите грижата за очното здраве зависи от самите нас!

При редовна работа с компютър следвайте тези препоръки, за да опазите зрението си!

Освен стандартните и широко популярни съвети при работа с компютър като инвестиране в качествен монитор, подходящо осветление в помещението, регулиране на яркостта на дисплея, максимално ограничаване на отблясъците върху дисплея и достатъчна почивка и качествен сън, съществуват и други не толкова популярни методи за облекчаване на негативните последици за зрението при редовно взиране в монитора.

Приложете правилото 20-20-20-20

Ако редовно се налага да работите с компютър, то вероятно този метод е много подходящ за вас!
Това, което се има предвид, е да се отмества погледа от компютърния екран на всеки 20 минути и да се погледне към обект, разположен на поне 20 фута (6 метра разстояние) за период от 20 секунди, като се мигне минимум 20 пъти.

В началото трудно се привиква към този метод, но ако е необходимо може да настроите някое от приложенията на телефона за напомняне за почивка. Освен това, за да се предотврати прекомерно изсушаване на очите, е добре да се мига по-често дори и по време на работа с компютър.

Въпреки че специалисти смятат, че взирането в дигитални устройства не винаги води до увреждане на зрението, факт е, че днес все повече хора страдат от проблеми с очите вследствие на редовно им употреба.
Успоредно с прилагането на правилото 20-20-20-20, е добре да се съобразите с разстоянието на очите от самия дисплей – той трябва да се намира на поне 60 см от окото, т.е. – повече от една ръка разстояние!

Качествени витамини, минерали, антиоксиданти и пигменти за отлично зрение!

Съществува едно общоприето схващане, че при усещане за сухота и парене в очите е добре да се използват овлажняващи капки. Те обаче само „замазват“ проблема, а не въздействат директно върху неговия първоизточник.
Вътрешно подхранване на окото се постига чрез редовен прием на качествени витамини, минерали, очни пигменти и антиоксиданти.

Добър ефект се постига при комбинацията между два качествени природни продукта – Околут Комби/Ocolut® Combi и Оксибор Форте/Oxybor® Forte. Всяко от тези природни средства допринася за поддържане на добро очно здраве. След няколкомесечен прием сухотата, умората и всички симптоми на синдрома на компютърно око са в миналото и вие се радвате на бистър поглед и отлично зрение.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари