за добро зрение

Какво е необходимо за добро зрение?

Очното здраве е съществена част от общото здравословно състояние на всеки човек. За да се поддържа зрението обаче е необходимо да се полагат определени усилия. С напредване на възрастта и под въздействието на определени външни и вътрешни фактори зрението на човек започва да отслабва и се създава сериозна предпоставка за развитие на различни очни заболявания.

Какво е необходимо за добро зрение и добро очно здраве?

Всеки човек, стига да има желание, може да предприеме редица мерки за поддържане на зрителната острота и здравето на своите очи. Това, което е от голямо значение, е да не се приема зрението за даденост и да се полагат редовни грижи за очното здраве независимо от възрастта. Все пак превенцията е най-доброто средство за лечение и това се отнася за всяка област от човешкото тяло, включително и за зрението.

Препоръки и съвети за добро зрение

• Осведомеността относно семейната предразположеност при всеки човек е от ключово значение за успешната превенция на редица очни заболявания. Това помага да се определи доколко висок е рискът от развитие на определено зрително нарушение.

• Поддържането на нормално телесно тегло дори да не звучи като тясно свързано с очното здраве, всъщност има много общо. Наднорменото тегло и затлъстяването повишават риска от различни заболявания, които могат да доведат до увреждане на зрението. Хората с диабет например, могат да се сблъскат с редица очни заболявания като диабетна ретинопатия, глаукома или катаракта.

• Отказване от тютюнопушенето е една от най-ефективните мерки за превенция на очни заболявания като катаракта, макулна дегенерация и увреждания на зрителния нерв.

• Доколкото е възможно ограничете използването на компютър и електронни устройства. Този на пръв поглед безобиден навик може да доведе до постепенно увреждане на зрението и състояния като замъглено зрение, синдром на сухото око, затруднено фокусиране и др.

• На последно място, но не по важност, е начинът на хранене. За добро зрение е необходимо човек ежедневно да си набавя определени хранителни вещества, от които зависи изцяло здравето на очите. Такива са витамин А, C и E, омега-3 мастни киселини, цинк и най-ценните за очите пигменти – лутеин, зеаксантин и астаксантин.

Добре балансираният хранителен режим съдейства и за поддържане на нормално тегло, с което се намалява рискът от наднормено тегло и затлъстяване и развитие на диабет тип II – една от водещите причини за загуба на зрението в световен мащаб.

Превенция на очни заболявания с качествени природни средства

Редовните офталмологични прегледи могат да установят наличие на определено очно заболяване. Но качествената превенция се извършва посредством природни средства с доказан офталмопротективен ефект.
За целта в програма Очно здраве (Ocomed) са подбрани най-подходящите природни продукти за цялостна грижа за добро зрение и отлично очно здраве. Те могат да бъдат комбинирани по различни схеми в зависимост от индивидуалните нужди на всеки.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари