съвети за добро зрение

Съвети за добро зрение – доверете ни се

Съвети за добро зрение – ние ви ги даваме! В днешния свят нашите очи са подложени на огромно напрежение, което никога досега не сме изпитвали. Часовете, прекарани пред компютри, смартфони и други устройства, водят до умора, сухота, парене и зачервени очи. В допълнение, много хора се сблъскват с главоболие, болки във врата и гърба поради продължителната употреба на тези устройства. Нашият модерен начин на живот ни кара да гледаме все по-малко в далечината, и да мигаме по-рядко. Интересен факт е, че късогледството може да бъде свързано с интензивната работа отблизо, което е обект на изследвания по целия свят. А, сега – ето ги и нашите десет съвета за добро зрение, които могат да ви помогнат да запазите очите си здрави на всяка възраст.

Първите 5 от нашите съвети за добро зрение

Ще започнем с нашите любими съвети за добро зрение, които ще ви помогнат да поддържате очите си здрави.

  • Съвет 1 – Мигайте редовно! Недостатъчното мигане е една от причините за сухота в очите. Когато гледаме екрана за дълги периоди от време, ние несъзнателно спираме да мигаме достатъчно често. Това води до изсъхване на роговицата и нарушаване на слъзния филм, което може да предизвика замъглено зрение и умора. За да предотвратите това, правете съзнателни усилия да мигате редовно, като затваряте и отваряте клепачите си.
  • Съвет 2 – Планирайте почивки за очите! На всеки 20 минути поглеждайте на разстояние от около 20 метра за 20 секунди. Това ще помогне да отпуснете очите си и да намалите напрежението от работата.
  • Съвет 3 – Проветрете мозъка и очите си! Както тялото ни, така и очите ни имат нужда от свеж въздух. Редовните разходки могат да освежат уморените очи. Освен това, в студения сезон е важно да проветрявате помещенията често, за да поддържате достатъчна влажност на въздуха.
  • Съвет 4 – Яжте зелени зеленчуци! Морковите са полезни за очите, но още по-добри са зелените зеленчуци като къдраво зеле, спанак и броколи. Те съдържат лутеин и зеаксантин, които могат да предотвратят свързаната с възрастта макулна дегенерация.
  • Съвет 5 – Пийте вода и спете достатъчно! Хидратацията е важна за здравето на очите. Пийте по 2-3 литра вода или неподсладен чай на ден. Достатъчният сън също помага на очите да се възстановят. Избягвайте синя светлина от екрани преди лягане, за да не нарушавате съня си.

И още 5 финални съвети за добро зрение

И нека завършим с още 5 от нашите съвети за добро зрение, които е необходимо да спазвате, ако искате да предпазите този така важен орган.

  • Съвет 6 – Използвайте продукти за еднократна употреба! Залагайте на продукти в единични дози, за да предотвратите инфекции. Вашият лекар или фармацевт може да ви помогне да изберете подходящите продукти.
  • Съвет 7 – Масажирайте клепачите! Нежният масаж на клепачите помага за поддържане на здравето на жлезите, които произвеждат слъзния филм. Загрейте клепачите с топла кърпа и след това ги масажирайте внимателно, за да подпомогнете отделянето на секрет.
  • Съвет 8 – Избягвайте теченията! Свежият въздух е полезен, но избягвайте директни течения от климатици или вентилатори, които могат да изсушат очите и да предизвикат инфекции.
  • Съвет 9 – Носете качествени очила с UV защита! UV светлината може да увреди очите ви, дори в облачни дни. Уверете се, че вашите очила и слънчеви такива имат 100% UV защита, за да предотвратите увреждания на очите като катаракта и макулна дегенерация.
  • Съвет 10 – Избирайте правилните очила! Регулярно проверявайте зрението си при офталмолог и избирайте очила според вашите нужди, независимо дали за шофиране, работа или спорт.

С тези любими наши съвети за добро зрение можете да поддържате здравето на очите си по най-оптималния начин!

Изберете правилния продукт за добро зрение

Както всеки друг орган в нашето тяло, човешкото око също изисква специална грижа. Офталмолозите от програма Очно здраве препоръчват Околут Комби / Ocolut® Combi като надеждно и своевременно средство за профилактика на зрението. Този продукт предоставя цялостна грижа за здравето на очите благодарение на изключителната си комбинация от висококачествени натурални съставки в оптимални количества като лутеин, зеаксантин, проантоцианидин и астаксантин. Всички те са мощни защитници на човешкото око, предоставящи пълна съдова и пигментна защита. Освен като превантивна мярка, продуктът е подходящ и като допълнение при лечението на най-често срещаните очни заболявания.

Без никакви странични ефекти и подходящ за продължителна употреба, продуктът предлага лесен и удобен начин да се грижите за своето зрение – само с една капсула дневно. Това бяха нашите съвети за добро зрение, а сега – изборът е във ваши ръце!

Можете да го откриете в аптечната мрежа в цялата страна, както и в онлайн магазина MoMo на www.momo.bg.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Най-стари
Най-нови Най-оценени
Вградени отзиви
Вижте всички коментари